Proč se vyplatí vnitřní zateplení domu? Zobrazit fotky zobrazit 10 fotek

Vnitřní izolace se u nás stala neprávem kontroverzním tématem, na vině je nedostatek informací, nedostatečná podpora a lobby tradičních zateplovacích materiálů. Přitom zde již v minulosti byly k dispozici materiály, které bylo možné využít jako účinnou vnitřní tepelnou izolaci, byly však vytlačené novými trendy ve jménu HI-TECH.

Přitom dokonce již i stavební odborníci pomalu začínají poukazovat na zdravý interiér a fakt, že klasické zateplení bez dostatečného větrání a úpravy vzduchu v interiéru nemusí zrovna být to pravé ořechové. Přinášíme vám proto dánský recept na zdravé vnitřní klima v podobě speciální vnitřní izolace, která je vhodná pro novostavby i rekonstrukce, domy rodinné, bytové a jiné typy budov.

Prezentovaná vnitřní izolace reflektuje fakt, že zásadní je pro obytný komfort vytvoření a udržení tepelné pohody. Díky ní budeme žít zdravý a šťastný život. Příjemné a zdravé vnitřní klima je prostě klíčové! Přitom jej může zhoršit už jen trocha vlhkosti při vaření nebo po horké sprše. A právě od této vlhkosti je to již jen malý krok k šíření plísní.
Zdravé vnitřní prostředí je na prvním místě
Zdravé vnitřní prostředí je na prvním místě
A skutečně má většina lidí bohužel vlastní zkušenost s vlhkostí a výskytem plísní ve svém bytě či domě. Nejčastěji se s těmito jevy setkáváme na vnitřní straně obvodových zdí, na chodbách, v suterénech a jiných vlhkých částech domů. A právě zákeřnost plísní se skrývá v čase. Zdravotní potíže se často projeví až dlouho poté, co se objeví plíseň. Většinou teprve až dlouhodobý pobyt v místnostech s plísněmi může negativně ovlivnit naše zdraví. A reakce na plísně mohou být velice rozmanité a příznaky celkem nenápadné (bolesti hlavy, poruchy koncentrace, podrážděné oči, únava, nevolnost, ucpané nosní dutiny, pálení v krku a různé kožní reakce).
Plísně na stěně
Plísně na stěně
Běžná stěna bez zateplení
Běžná stěna bez zateplení
Vnitřní zateplení SkamoWall, které dýchá
Vnitřní zateplení SkamoWall, které dýchá

Revoluční systém SkamoWall

A co s tím má společného právě dodatečná vnitřní izolace? Zateplí váš byt, sklep nebo dílnu komplexně a efektivně a přitom dovede účinně pracovat právě i s vlhkostí. Revoluční systém vnitřní izolace pro novostavby i dodatečné zateplení budov se jmenuje SkamoWall.

SkamoWall nám umožňuje rozhodnout se u novostaveb pro dům, spíše stavební provedení, které dýchá a ostatní přenechat na projektantovi. U dodatečných stavebních úprav je však více než na místě poradit se s odborníkem především na téma síly vhodné izolace. Základním faktorem je tloušťka zateplované stěny a materiály použité v jejím průřezu (vnější fasáda, samotné zdivo a vnitřní omítka). Důležitá je též povaha využívání zateplovaného prostoru (bude trvale obýván, způsob vytápění, zatížení stěn, …).

Samotná instalace vnitřního izolačního systému SkamoWall je velmi snadná. Jádrem systému jsou desky, které jsou vyrobené z kalcium-silikátu a splňují vysoké nároky pro instalace právě do interiérů. Tento materiál velmi dobře izoluje teplo, výborně reguluje vlhkost, je nehořlavý a je odolný proti plísním.
Unikátní systém SkamoWall snese zatížení
Unikátní systém SkamoWall snese zatížení
Lepení izolačních desek přímo na stěnu
Lepení izolačních desek přímo na stěnu
Aplikace systému SkamoWall
Aplikace systému SkamoWall

Argumenty pro vnitřní zateplení

A proč se rozhodnout právě pro vnitřní zateplení oproti vnějšímu zateplení obálky domu? Prvním kritériem je zdraví a kvalita. Hned druhým je cena, kterou u vnějšího zateplení ještě navyšují vysoké náklady na lešení (stavba a pronájem lešení pro provádění renovace fasád jsou nákladné a těžkopádné). Dalšími kritérii jsou zatížení budovy hlukem, časová náročnost, závislost na počasí a nespokojení obyvatelé domu.

Řemeslníci, kteří se systémem SkamoWall pracují, dokonce říkají: V porovnání s jinými řešeními na trhu máme zkušenost, že systém SkamoWall se instaluje výrazně rychleji a také zpracování je podstatně snadnější.
Vnitřní zateplení
Vnitřní zateplení

Přednosti systému SkamoWall

  • Materiál je lehký a snadno se s ním manipuluje
  • Instalace vyžaduje minimální stěhování a nepříjemnosti pro obyvatele (stěhování obyvatel je prakticky zbytečné, protože instalace je rychlá a snadná)
  • Materiál je snadno zpracovatelný (použijeme běžné ruční nářadí)
  • Lze provádět samostatně renovace jednotlivých bytů v domě
  • Instalace systému SkamoWall je rychlá a snadná
  • Trvale udržitelné nakládání s odpady (systém se skládá z přírodních materiálů a případný odpad se zneškodní v rámci nakládání s komunálním odpadem)
  • Do desky SkamoWall lze upevnit šrouby přímo, proto lze obrazy, TV atd. namontovat pomocí šroubů přímo do desky SkamoWall (vyšší pevnost šroubů v desce SkamoWall zajistíte hmoždinkami např. pro kotvení radiátorů, polic apod.)
Pro více informací navštivte www.skamowall.cz
Interiér zateplený systémem SkamoWall
Interiér zateplený systémem SkamoWall