Prožijte třetinu života obklopeni nezávadným nábytkem Zobrazit fotky zobrazit 5 fotek

V našich domovech může číhat spoustu nebezpečných látek - radioaktivní plyn bez zápachu Radon (Ra), nebo změkčovadla PVC (Ftaláty), které obsahují například tapety, podlahové krytiny a izolace kabelů. Ovšem právě v ložnici můžeme narazit na hrozbu u nábytku z napodobeniny dřeva, konkrétně je nebezpečné lamino nebo dřevotříska, z nichž se může uvolňovat formaldehyd, přesněji jde o používání močovino-formaldehydových pryskyřic, které v případě dřevotřísky slouží jako lepidlo. 

Formaldehyd dráždí dýchací cesty a oči, ve vyšší koncentraci může vyvolávat bolesti hlavy až nevolnost. Dalším častým zdrojem je textil, který musí být u nábytku nehořlavý, což často zajišťují halogenderiváty s obsahem chloru nebo bromu.
Nebezpečné sice nejsou, ale dráždí organismus, řeč je o alergenech. Čalouněný nábytek a matrace jsou zdrojem uchovávání alergenů, u čalouněného nábytku je téměř nemožné odstranit všechen prach, který se nachází v čalounické látce, ale i molitanovém polstrování. V matracích je to nejčastěji roztoč, kterých se v matracích nacházejí miliony, živí se šupinkami lidské kůže a alergenem je jejich trus.
Jak se tedy bránit? Odpověď je jednoduchá, zvolte takový nábytek, který lze jednoduše udržovat a je z materiálů, které nezatěžují lidský organismus.
S jednoduchou a zdravotně nezávadnou kolekcí přichází Český výrobce Postelia, který vyrábí postele z masivu z Jihočeských lesů s certifikátem FCS zajišťujícím šetrný způsob pěstování dřevin a jejich a zpracování. Každé dřevo musí být povrchově ošetřeno, abychom zachovali nezávadnost materiálu a přírodní charakter povrchů, používáme směs přírodních olejů a pryskyřic s vysokým obsahem včelího vosku od německého výrobce BIOFA, tento povrch je 100% přírodní a neobsahuje žádné syntetické látky. Přírodní povrch se na dřevo ručně nanáší a pro jeho aplikaci se používá jako činidlo přírodní lněná fermež. Dřevo má ještě jednu výhodu a tou je samozřejmě vysoká životnost a odolnost, což platí hlavně pro tvrdé dřeviny jako je dub, buk, jasan a javor.
Postel z masivu
Postel z masivu
Postel z masivu
Postel z masivu
U matrací je ochrana také velmi jednoduchá, roztočů a plísní se jednoduše zbavíte funkčním matracovým chráničem, který je díky hyperprodyšné membráně dokonale prodyšný, ale nepropustí jakoukoliv vlhkost, nečistotu, nebo šupinku z kůže, která může být obživou pro roztoče. Matracový chránič Bamboo od španělského výrobce Velfont má navíc horní vrstvu z bambusových vláken, která je účinná proti plísním a bakteriím a díky hyperprodyšnému zátěru tak nabízí absolutní hygienickou ochranu matrace. Roztočů se také můžete účinně zbavit pomocí potahu Greenfirst, který díky směsi přírodních esencí (citrus, eukalypt a levandule) ničí všechny roztoče.
Pro opravdové vyznavače přírody doporučujeme přírodní materiály, jako je 100% latex, který dovážíme od belgického výrobce Artilat, nebo BIO studené pěny od Carpenter pod označením Naturalis. Tato pěna je jako první svého druhu vyrobená z rostlinných olejů, které zde nahrazují ropné suroviny. Ostatní zdravotní matrace, které vyrábíme ze studené, nebo paměťové pěny, jsou vyrobeny z pěn od německého výrobce Carpenter, který je držitelem certifikace CertiPUR-US®, certifikace zaručuje nízké emise při výrobě pro kvalitu ovzduší a garantuje, že nejsou použity nebezpečné látky, jako například formaldehyd, PBDE, ftaláty, olovo, rtuť a dalších obávané materiály. Pěny od Carpenter, z kterých vyrábíme matrace, mají certifikáty LGA, Oeko-Tex a TÜV.
 
Produkty českého výrobce Postelia nakoupíte v jediném autorizovaném internetovém obchodě www.spime.cz.
Zdravotní matrace z přírodního latexu
Zdravotní matrace z přírodního latexu
Postel z masivu
Postel z masivu