Rekonstrukce střechy vyžaduje komplexní přístup Zobrazit fotky zobrazit 7 fotek

Než začneme s rekonstrukcí střechy, musíme se poradit s odborníky. Vybereme tvar nové střechy, její konstrukci a typ střešní krytiny. Důležitý je samozřejmě i postup rekonstrukce střechy, nebo demolice té původní a výstavby nové.

Výrobci moderních střešních krytin lákají na skvělé vlastnosti, ale základem je především správný postup pokládky a příprava střešní konstrukce.

Na začátku je návrh

Než se pustíme do opravy nebo rekonstrukce střechy, je důležité s realizační firmou probrat možné návrhy, jaké řešení bude pro novou střechu ideální. Někdy je nutné postavit nový krov, opravit zničené části stávajícího krovu, někdy naopak postačí obnovit nátěr stávající plechové krytiny a podobně. O rozsahu i možnostech se vždy informujeme na konzultační schůzce. Zde bychom se také měli dozvědět předběžnou nezávaznou cenovou nabídku.
Nová střecha
Nová střecha

Komplexní přístup k rekonstrukci střechy

Při celkové rekonstrukci střechy se začíná s demontáží a likvidací původní krytiny. Některé firmy nabízí také odvoz materiálu na skládku, což nám mnohé usnadní. Pokud se renovace bude týkat také krovu nebo některých jeho části, budou zapotřebí i tesařské práce. Zde jsou na prvním místě zkušenosti tesaře.

Co se týče střešní krytiny, vždy se vyplatí volit kvalitní osvědčené materiály a postupy. Nabídka výrobců je pestrá, ale mezi tradičními i moderními materiály volíme vždy podle individuálních požadavků a možností (nosnosti) konkrétního domu a konkrétního krovu. K nejpoužívanějším značkám krytin řadíme BRAMAC, TONDACH, KM BETA, CEMBRIT, ale uplatňují se také lehké ocelové krytiny – např. systémy LINDAB a RUUKKI.
Nová střecha
Nová střecha
S novou střechou se pojí také zateplování, při renovacích některých typů krytin se obnovují ochranné nátěry, které prodlužují životnost střechy. Pokud plánujeme nové střešní prvky, jako jsou např. střešní okna, musíme s nimi při rekonstrukci také počítat. Pro zkušenou realizační firmu nebude jejich montáž žádný problém.

Při rekonstrukci střechy bychom kromě výměny krytiny měli myslet také na výrobu a montáž veškerých klempířských prvků: oplechování, lemování komínů, okapy atd. Vybírat budeme z materiálových variant, některé prvky mohou být také v ozdobném provedení. Realizační firma musí zajistit také dopravu materiálů a často jsou třeba i drobné zednické práce.

Zdroj: www.novak-strechy.cz
Nová střecha
Nová střecha
Nová střecha
Nová střecha
Nová střecha
Nová střecha
Nová střecha
Nová střecha
Pavel Novák - Střechy Novák Poslat poptávku