Relaxace v hydromasážní vaně Zobrazit fotky zobrazit 6 fotek

Únavu, bolesti kloubů nebo rehabilitaci po zranění a ještě mnohem víc je možné zahnat při relaxaci v hydromasážní vaně. Můžete zvolit masáž vzduchem proudícím ze dna vany, nebo proudem vody z postranních trysek, nebo kombinaci obojího. U elektricky ovládaných typů si dokonce můžete navolit určitý program, který bude sám udržovat chod trysek a dokonce i ideální teplotu vody po celou dobu koupele. 

Dva typy masáže 

V hydromasážních vanách si můžeme užívat dva typy masáží. Masáž perličková využívá proudění předehřátého vzduchu (35 až 40 oC) tryskami na dně vany. Slouží především pro duševní uvolnění nebo při bolestech kloubů. Hydromasáž masíruje tělo proudem vody pod určitým tlakem, který proudí z trysek ve stěnách vany. Intenzita masáže se mění rychlostí průtoku vody a množstvím vzduchu přiváděného do trysek. Směr proudu se dá snadno navolit pohyblivými částmi trysek. Účinek masáže pak závisí na počtu trysek a jejich rozmístění, a také na výkonu čerpadla, které určuje tlak proudu vody.

Jaké jsou účinky hydromasáže?

Víření vody či vzduchu stimuluje citlivá nervová zakončení v kůži, čímž se dokonale stimuluje krevní oběh a cévní zásobování. Tělo se tak zbavuje vnitřního napětí a stresu. V hydromasážní vaně si odpočine tělo i mysl. Je také dokonalým prostředkem pro načerpání nových sil po náročném sportovním výkonu, pro rehabilitaci po zranění či při revmatických potížích.
Zdroj: www.wellis.cz; Vířivka Wellis Bahama - vířivka pro 6 osob. Vhodná do interiéru i exteriéru.
Zdroj: www.wellis.cz; Vířivka Wellis Bahama - vířivka pro 6 osob. Vhodná do interiéru i exteriéru.

Počet trysek a jejich ovládání 

Různé typy trysek i způsoby masáže se mohou v hydromasážní vaně kombinovat. Nejčastěji se používá 10 až 12 trysek na dně vany pro perličkovou masáž, jejich rozmístění je podélné ve dvou rovnoběžných řadách. Na stěnách vany je pak umístěno 6 až 8 hydromasážních trysek (2 až 4 nasměrovány na záda, 2 až 4 na boky, 2 na nohy). Masážní systémy se mohou ovládat mechanicky nebo elektronicky. Elektronické ovladače umožňují naprogramování masáže do různých programů - například tonizující, relaxační, proti celulitidě. Naprogramovat je možné i stejný proud vody nebo temperování, který zajistí stálou teplotu i po delším pobytu ve vaně.

Kam hydromasážní vanu umístit?

Hydromasážní vanu je třeba vybírat ještě před stavbou nebo rekonstrukcí koupelny. Zvolit se musí nejen typ a tvar vany, ale také masážní systém, podle toho se pak určí, kde a jak má být umístěn přívod elektřiny a vody, odpad a kolik místa budeme potřebovat na motor. Vanu je možné umístit samostatně volně v prostoru nebo ke stěně. Velmi efektní je její zapuštění do podlahy. Jsou vhodné i do menších koupelen, kam se volí vany asymetrického tvaru. 
Zdroj: www.wellis.cz; Dopřejte si luxusní masáž ve vířivce. Vířivka Wellis Borneo pro 5 osob.
Zdroj: www.wellis.cz; Dopřejte si luxusní masáž ve vířivce. Vířivka Wellis Borneo pro 5 osob.
Zdroj: www.wellis.cz
Zdroj: www.wellis.cz
Zdroj: www.wellis.cz
Zdroj: www.wellis.cz
Zdroj: www.wellis.cz
Zdroj: www.wellis.cz
Diamant Spa, s.r.o.
Poslat poptávku