Revoluce v koupelně na Salone del Mobile! Zobrazit fotky zobrazit 5 fotek

Nikdo by si ani nepomyslel, že malý přídavek korundu do tradiční směsi keramiky způsobí takovou revoluci v koupelnovém světě. Nikdo, až na designérské experty ze švýcarské společnosti Laufen. Ti teď plody svého úsilí představují odborníkům i laické veřejnosti na prestižním veletrhu Salone del Mobile v italském Miláně. Letošní již 55. ročník, který se bude konat od 12. až do 17. dubna, představí vystavovatele ze 160 zemí. Kromě současných inovací se na stánku Laufen objeví také repliky koupelnového vybavení ze slavné vily Tugendhat.

V dnešní době se koupelny transformovaly do prostoru, který využíváme zejména pro relax a chvíle soukromí. Koupelna přestává být jen funkční místností, což si výrobci koupelnového vybavení moc dobře uvědomují. Na trhu se objevují nové revoluční materiály, technologie i celé kolekce, které jsou vyšperkované do posledního detailu. 
Švýcarský výrobce koupelnového vybavení Laufen si na pokrokovosti také zakládá, a proto ve svých vývojářských centrech neustále přemýšlí, jak překročit hranice nemožného. Z jejich posledního počinu se tak zrodil speciální materiál SaphirKeramik, jehož název vystihuje přídavek minerálu korundu, který se v přírodě vyskytuje v různých podobách jako složka safíru. Keramika s jeho obsahem je proto podstatně tvrdší a má vyšší pevnost. Produkty ze SaphirKeramik se vyznačují tenkými stěnami i extravagantními tvary a jsou zároveň ekologické.
Laufen, kolekce VAL
Laufen, kolekce VAL
Na letošním veletrhu Salone del Mobile si ve stánku Laufen budou návštěvníci moci prohlédnout novinky, které byly z revolučního materiálu vyrobeny a které zároveň dokazují, že v oblasti materiálových inovací je stále kam se posouvat. Společnost Laufen do Milána přiveze jednak svoji dvorní kolekci Kartell by Laufen, která byla rozšířena o několik nových kousků, a také dvě kolekce, které spatřily světlo světa na jaře 2015, kolekci VAL a INO. Úplnou novinkou bude klozet kombinovaný s bidetem, Laufen Riva, který se na českém trhu objeví koncem roku 2016.
Na závěr je nutné zmínit také perlu, která se bude mezi designovými klenoty Laufen bezpochyby vyjímat. Do letošního portfolia byla navíc zařazena instalace replik koupelnového vybavení vily Tugendhat. Ne každý totiž ví, že na zhotovení finálních odlitků, stejně jako na celý proces výroby tamější sanity, tehdy dohlíželi zkušení mistři znojemské továrny patřící společnosti Laufen CZ.
Zdroj: www.laufen.cz
Kartell by Laufen
Kartell by Laufen
Kartell by Laufen
Kartell by Laufen
Umyvadlo LAUFEN INO
Umyvadlo LAUFEN INO