I když by se mohlo zdát, že hlavní sezóna markýz pomalu končí, opak je pravdou. Nejen, že nás ještě čeká krásné babí léto (letos prý až do října), ale třeba COLORTOP s.r.o. přichází s podzimní akcí v podobě 10% slevy na veškeré druhy markýz. Z čeho můžete při zastínění terasy vybírat? Co jsou kazetové markýzy? A najdou markýzy využití i v interiéru?

Jak elegantně zastínit terasu?

Pokud si chcete užít posezení na terase bez nepříjemného pálení slunce a dokonce i v deštivém počasí, je zastínění v podobě markýz tou pravou volbou. Firma COLORTOP nabízí ve svém sortimentu hned několik typů terasových markýz.

Silver Plus je markýza, která je vhodná pro zastínění teras střední velikosti. Díky materiálu z lehkých hliníkových slitin a speciálním úchytům je zajištěna snadná manipulace. Celá konstrukce markýzy je uchycena na nosném jeklu, tím je umožněné volné rozmístění úchytů a značné zjednodušení celé montáže markýzy. Rozsah výsuvu markýzy je od 1,6m až do 2,5m. Na markýzu je možné upevnit hliníkovou stříšku, která markýzu nejen chrání před opotřebením, ale současně také zlepšuje její estetický vzhled.
Foto: COLORTOP
Foto: COLORTOP
Foto: COLORTOP, markýza Silver Plus
Foto: COLORTOP, markýza Silver Plus
Australia je druh markýzy, která je výbornou variantou pro zastřešení větších teras. Její maximální výsuv dosahuje 3,6m a maximální šířka 7m. Markýza má navíc centrální vzpěru, která zamezuje jejímu prohýbání a u velmi širokých markýz zajišťuje správné napnutí látky. Ramena markýzy jsou namontována na hliníkových konzolách, které jsou vyráběny technikou tlakového odlévání a vyznačují se velkou odolností. Díky jednoduchosti celé konstrukce jsou tyto markýzy oblíbenou variantou i pro zastřešování komerčních prostor. Stejně jako u předchozího typu je možné využít ručního nebo elektrického ovládání.

Čím se liší kazetová markýza?

Jak již sám název napovídá, markýza Palladio 2040 obsahuje speciální kazetu, která umožňuje dokonalé srolování markýzy a tím je zajištěna její ochrana. Speciální konstrukce konzol umožňuje zvedání ramen nahoru. Dojde tak k těsnějšímu uzavření kazety, která chrání navinutou látku. Navíjecí hřídele obsahují pružné vzpěry, které zajišťují rovnoměrné napnutí látky. Konstrukce markýz je nabízena v bílé, stříbrné, béžové a hnědé barvě.
Foto: COLORTOP, markýza Palladio
Foto: COLORTOP, markýza Palladio
Foto: COLORTOP, markýza Australia
Foto: COLORTOP, markýza Australia
Elegantní markýzy Brustor jsou typem kazetových markýz s kloubovými rameny. Hodí se především do míst, kde by odkrytá konstrukce působila rušivým dojmem. Profilový kazetový kryt je u tohoto typu markýz zároveň využíván jako nosník. Mechanická převodovka je namontována z vnitřní strany kazety a výpadový profil uzavře prostor kazety po jejím stažení. Markýzu lze namontovat do stropu nebo čelně na fasádu. Markýza Brustor je vybavena speciální akrylátovou látkou, odolnou proti vodě, blednutí barev a vzniku plísní. Markýza působí velmi kompaktním a moderním dojmem. Pro komerční účely je navíc možné látku opatřit reklamním logem nebo firemním nápisem.

Markýza vhodná pro interiér i exteriér?

Vertikální markýzy Sandra jsou hojně využívané pro zastiňování balkónů a prosklených pergol. Jejich konstrukce umožňuje umístění jak na venkovní, tak na vnitřní stranu. Jejich maximální šířka je 4m a výška u interiérových markýz 4m a exteriérových až 6m. Ovládání je u obou typů zajištěno pomocí elektromotoru nebo mechanické převodovky s klikou. Exteriérové markýzy můžeme ovládat také pomocí větrné nebo sluneční automatiky. Nedochází tak k jejich poškození v nepříznivém počasí a přehřátí našeho interiéru, pokud právě nejsme doma.
Foto: COLORTOP, markýza Brustor
Foto: COLORTOP, markýza Brustor
Foto: COLORTOP, markýza Sandra
Foto: COLORTOP, markýza Sandra
Markýza na celý život?

Stále oblíbenější jsou dnes zimní zahrady. Posezení v zimní zahradě se však může stát nepříjemné, pokud nám na sklo praží slunce a vnitřek zahrady se tak stává přehřátým skleníkem. I pro zimní zahrady má firma COLORTOP speciální markýzy. Markýza CLIMAVELUN je speciálně konstruovaná pro umístění na skleněnou plochu. Hliníková konstrukce je tvořena z jednotlivých segmentů, které lze řadit vedle sebe.

Výpadový profil je veden v drážkách vodícího profilu. Markýzu lze ovládat elektromotorem nebo pomocí již zmíněné větrné a sluneční automatiky. Finanční náklady na zastínění zimní zahrady jsou poněkud náročnější, ale cena plně odpovídá kvalitnímu materiálu a tím i zaručené dlouhé životnosti.

Veškerý sortiment si můžete prohlédnout ve vzorkovně, kde vám proškolení pracovníci zodpoví jakékoli otázky a současně zajistí profesionální montáž již do 14 dnů.
Foto: COLORTOP, markýza Climavelun
Foto: COLORTOP, markýza Climavelun
Foto: COLORTOP
Foto: COLORTOP
Firma COLORTOP s.r.o. byla založena v roce 1992 a už od roku 1996 se specializuje na veškerý sortiment stínící techniky. Nabízený sortiment zahrnuje především žaluzie, rolety, markýzy a sítě proti hmyzu. Všechny produkty jsou nabízené v mnoha designových řadách a vysoké kvalitě. Hlavním cílem firmy je tento sortiment neustále rozšiřovat, aby si každý zákazník vybral podle svého vkusu a aktuálních trendů.
Foto: COLORTOP, markýza GOLEM
Foto: COLORTOP, markýza GOLEM
Foto: COLORTOP, markýza GOLEM
Foto: COLORTOP, markýza GOLEM