Málokdo si asi dovede představit využití žebříků ve svém domově jinak než při výměně žárovky nebo malování. Posledním designovým trendem je však posouvání úložných prostor do výšek a návratu se těší i klasické vysoké knihovny. Proto mají žebříky v interiéru velké využití a nejsou pouze praktickou součástí domova, ale také velmi atraktivním doplňkem interiéru. Kde všude můžeme posuvné žebříky využít? Jak takový elegantní žebřík vypadá a jaké druhy těchto žebříků existují?

Opravdu posuvný žebřík využijeme?

Při zařizování interiéru většina lidí upřednostňuje co nejvíce volného prostoru. Úložná místa se proto ženou do stále větších výšek, aby místnost nebyla obestavěna zbytečným množstvím skříní.

K tomu, abychom se do výše položených skříněk či polic dostali, můžeme využít například přenosných schůdků, což ale může být zbytečné hazardování s vlastním zdravím, protože tyto schůdky nejsou stabilní a mohou nám kdykoli uklouznout pod nohama.

Bezpečným a zároveň elegantním řešením je posuvný žebřík, který je fixně ukotven na lehké konstrukci a umožní nám tak snadno dosáhnout i do opravdu velkých výšek.

Kde můžeme posuvný žebřík umístit?

Posuvný žebřík můžeme snadno využít téměř ve všech místnostech. Největší využití nás asi napadne v knihovnách nebo v šatnách. Žebřík však můžeme umístit třeba i do kuchyně, kdy si do horních míst umístíme věci, které nevyužíváme každý den a které by nám v kuchyni zbytečně překážely. Žebřík v prostoru naopak nepřekáží vůbec, proto může být využit i v pracovně, kde často nebývá mnoho místa.

Jak se žebřík může stát elegantním doplňkem interiéru?

Konstrukce žebříku i samotný žebřík jsou vyrobeny z ušlechtilé a lehké ocele, která umožňuje nejen snadnou manipulaci, ale současně zajišťuje i sofistikovaný a elegantní vzhled. Konstrukce pro posouvání žebříku není nijak mohutná, skládá se z jedné ocelové tyče, po které jezdí kolečka žebříku a může být umístěna na jakékoli místo.

Samotný žebřík může být pouze ocelový, nebo doplněn o dřevěné schůdky, které mohou svou barvou příjemně ladit s barvami v interiéru.
Foto: Lanos
Foto: Lanos
Foto: Lanos
Foto: Lanos
Různé druhy podle umístění

Základní variantou je posuvný lehký žebřík, který je možno umístit do všech místností. Je v interiéru nenápadný a manipulace s ním je velmi jednoduchá.

Jednodušší variantou je žebřík, který nemá konstrukci na posouvání. Je lehce zakřiven tak, aby dobře dosedl na police nebo knihovnu. Zároveň je u podlahy zakončen speciálními nožičkami, které zajišťují větší stabilitu. Žebřík je k dispozici ve třech různých výškách.

Kombinací prvních dvou variant je posuvný žebřík, který je vhodný pro využití do velkých výšek. Má k dispozici posuvnou lištu a je zároveň zakřivený, čímž je zajištěna maximální bezpečnost.

Absolutní komfort nabízí speciální posuvný žebřík určený především do knihoven. Je speciálně zakřiven tak, aby se mohl posouvat i v rozích. Proto je možné žebřík jednoduše posouvat po celé místnosti a dostat se tak do všech polic bez jeho zbytečného přenášení.

Všechny typy žebříků mohou být vylepšeny o dřevěné schůdky v nejrůznějších barevných variacích, které usnadňují výstup po žebříku a výborně ladí v dřevěném interiéru. Pro ještě větší komfort je možné na žebříky umístit madla pro jejich bezpečnější užívání.

Ve společnosti LANOS najdete nejrůznější typy posuvných žebříků a jejich zkušení zaměstnanci vám profesionálně poradí, který typ je vhodný právě do vašeho domova. Pokud tedy chcete ušetřit místo a zajistit bezpečí celé rodiny, posuvné žebříky jsou tou pravou volbou.
Foto: Lanos
Foto: Lanos
Foto: Lanos
Foto: Lanos
Lanos, spol. s r.o. Poslat poptávku