Silné duo pro lepší sluneční ochranu Zobrazit fotky zobrazit 5 fotek

Užívání si léta 2016 na terase a odpočinek v pohodlných obývacích prostorách samozřejmě v horkých dnech vyžadovaly efektivní sluneční ochranu. Důležitá je i pro velká panoramatická skleněná průčelí, která se stále nacházejí v aktuálním trendu. Neboť příjemné pokojové klima k pohodlnému bydlení koneckonců patří. Rolety, sluneční plachty a markýzy vytvářejí o slunečních dnech příjemný stín a zabraňují tomu, aby se vnitřní prostory přehřívaly či v nich vznikalo dusno. Dobré vyhlídky pro rok 2017 umožňují specialistům na pohony a ovládání Becker problematiku sluneční ochrany prohlédnout již nyní.

Nové technologie staví slunce do stínu

Ten, kdo si chce v letošním roce udělat pohodlí na stinných místech, se jednoduše uvolní s novým univerzálním pohonem pro sluneční ochranu R8-C12 … R50-C12. Díky integrovanému radiovému přijímači je kompatibilní s řídícím programem Centronic od firmy Becker. Pomocí vzhledného intuitivního dálkového ovladače se tak dá ovládat nový elektrický pohon rolet, markýz a žaluzií pohodlně přímo z křesla. Možná je i automatizace požadovaných času otevření, jakož i chytré jednotlivé, skupinové a centrální ovládání pomocí až 16-ti vysílačů.

Dva proti horku

Dodatečně k C12 oznamují pohony Becker pro rok 2017 také nový univerzální pohon pro sluneční ochranu R8-E12 … R50-E12. Přitom mají C12 a E12 několik společných silných stránek. Oba jsou vhodné pro navíjecí hřídele od průměru 50 mm. Jsou opatřeny elektronickým koncovým vypínáním a zajišťují tak bezpečný provoz. Navíc disponují nové pohony pro sluneční ochranu Becker možností aktivace a deaktivace odlehčení látky, jakož i šetrným najetím proti hornímu dorazu. Tím je zaručeno optimální přizpůsobení zavíracích sil pro stálou ochranu látky a sluneční ochrana slouží déle proti horku. Zvláštní výhodou je možnost univerzálního nasazení C12 a E12 v četných stínících systémech s dorazem i bez něj. Hlava motoru je samozřejmě převinutelná a nepřečnívá svým průměrem přes navíjecí hřídel. To umožňuje prostorově úspornou montáž a bezchybný provoz. Oba pohony sluneční ochrany se dají se svou zvýšenou zavírací silou použít i u kazetových markýz. Jsou vhodné pro otevřené i uzavřené kazetové markýzy a mohou být nastaveny přímo na místě s ohledem na požadavky zařízení.
S integrovaným radiovým přijímačem je série C12 kompatibilní s rádiem Centronic a začlenitelná do domovní automatizace CentralControl firmy Becker.
S integrovaným radiovým přijímačem je série C12 kompatibilní s rádiem Centronic a začlenitelná do domovní automatizace CentralControl firmy Becker.
Stínění s pohonem od firmy Becker
Stínění s pohonem od firmy Becker

Šetrná ochrana pro dlouhodobé používání

Bezpečnost mimojiné zajišťuje i detekce zablokování v obou směrech s automatickou reverzí a vícenásobným testováním. Látka tak zůstane během výjezdu na místě, pokud se objeví opravdová překážka nebo například větrný náraz. Obzvláště při automatickém, na slunci a hodině závislém výjezdu se jedná o šetrnou výhodu. Nejprve dochází vícenásobným testování k pokusu dosáhnout požadované koncové polohy. Pokud se jedná o skutečnou překážku, nepokračuje pohon ve svém směru, ale vrátí se o několik centimetrů nazpět. Je-li překážka jen přechodná, jako zmiňovaný příklad větrného nárazu, popojede látka při druhém či třetím testu jednoduše do své koncové polohy. Aby vždy vše odpovídalo, je s novými pohonnými řešeními Becker navíc k dispozici i automatícké vyrovnání délky látky. Další společnou výhodou je také funkce automatické instalace (AUTO INSTAL). Umožňuje jedním vysunutím a zasunutím zprovoznění zařízení. Přitom si pohon najde své koncové polohy samostatně. Tato funkce přináší, ve srovnání s manuálním nastavením koncových poloh, podstatné zjednodušení. 
Série E12 přináší větší komfort ovládání a individuální možnosti.
Série E12 přináší větší komfort ovládání a individuální možnosti.

Technická preciznost a specifické výhody

Přesahujíc společné znaky, nabízejí pohony Becker pro sluneční ochranu i další individuální výhody. U pohonu C12 s integrovaným radiovým přijímačem tak mohou být mezipolohy dosaženy z jakékoli polohy a zároveň je možné naprogramování dvou volitelných mezipoloh. E12 pak usnadňuje dopínání a povolování látky speciální funkcí, která se dá aktivovat na místě. Kromě toho může být provedeno nastavení koncových poloh pomocí přepínačů na hlavě pohonu bez nutnosti použití speciálního nastavovacího setu.

S novými technologiemi, na které budou v roce 2017 navazovat ještě další dobré nápady,dává Becker volný průběh radostnému očekávání dalšího léta. A toho se určitě dočkáme.
Pohodlně se uvolněte a se silným týmem pohonu C12 a řídícího programu Centronic uveďte sluneční ochranu do bezpečné polohy.
Pohodlně se uvolněte a se silným týmem pohonu C12 a řídícího programu Centronic uveďte sluneční ochranu do bezpečné polohy.
Společnost s celosvětovou působností byla založena v roce 1921 v hessenském městě Sinn. Dnes se společnost specializuje na pohony a systémy řízení pro vrata, rolety, žaluzie a sluneční clony. Se svými více než 300 zaměstnanci je tato rodinná firma mezinárodně aktivní díky dceřiným společnostem a četným zastoupením.
Zdroj: www.becker-motory.cz