Celoprosklené stěny pro byty a rodinné domy Zobrazit fotky zobrazit 9 fotek Celoprosklené stěny už nejsou doménou pouze nebytových prostor - z obchodních pasáží, bank i restaurací se přesouvají do našich domovů. Nápaditě a zároveň originálně s nimi rozdělíte místnost, postavíte sprchový kout nebo oddělíte interiér od exteriéru. Celoprosklené stěny dodají vašemu domovu punc moderního designu.

Díky zakázkové výrobě se prosklené dělící stěny maximálně přizpůsobí vašim požadavkům. Je opravdu jen na vás, jaký tvar stěny, způsob otevírání, bezpečnostní zajištění či barevnou variantu zvolíte. Nutné je pečlivé zaměření a zpracování technické dokumentace jak pro výrobu skel, tak pro vlastní montáž. Dodatečné úpravy, především u kaleného skla, jsou náročné a často i nerealizovatelné. Proto doporučujeme využít bezplatné konzultace s nabídkou konkrétního technického řešení i cenové kalkulace.

Druhy

Celoprosklené stěny jsou používané převážně v interiéru jako bezrámové konstrukce, v nabídce jsou však i konstrukce rámové pro aplikaci mezi interiérem a exteriérem. Způsob otevírání stěn je nabízen v několika variantách:
Stěny posuvné a skládací
Posun dílů zajišťují vozíky, které pojíždějí po vrchním vodícím profilu. Ten je upevněn v pevném stropu, nebo v pomocné ocelové konstrukci. Výhodou je, že není nutné další vedení v podlaze, plně dostačující je zavěšení skleněných dílů v horizontálním (horním) vedení. Při rozhrnutí posuvné stěny jsou jednotlivé skleněné díly umístěny v tzv. parkovišti. Skládací stěna je spojená panty, otevírací část skládáme do krajní polohy.

Stěny s posuvnými dveřmi
Dveřní křídla jsou zavěšená do dvou pojezdových rolen, které pojíždějí ve vodícím hliníkovém profilu. Vodící profil je připevněn ke tvrdému stropu, nebo ke stěně. Posun jednotlivých dílů může být i elektrický.
Realizace: Volvo České Budějovice
Realizace: Volvo České Budějovice
Realizace: Volvo České Budějovice
Realizace: Volvo České Budějovice
Stěny s otevíracími dveřmi
Pro tyto stěny se používá bodové uchycení pevných stěn a otočných dveří. Dveře ale mohou být uchycené i do kovových a obložkových zárubní. Tento typ umožňuje sestavení různých variant celoskleněných stěn, prosklených příček, otevíracích prvků či bočních prosklení.

Sklo

Pro zasklení se používá především kalené sklo pro bezrámovou variantu a ve dvojsklech sklo kalené nebo vrstvené bezpečnostní pro rámovou variantu. Výhodou dvojskel v rámové variantě jsou tepelně i zvukově izolační vlastnosti a tedy možnost aplikace mezi exteriérem a interiérem. Sklo je tvrzené o tloušťce 8 až 12 mm (podle druhu stěny). Kromě klasické čiré varianty můžete vsadit na inovaci interiéru se sklem probarevným ve hmotě, s potiskem imitace pískování, satinato a jinými.

Kování

Kování se osazuje především na kalená bezpečnostní skla s broušenými a leštěnými hranami. Typy kování jsou limitovány šířkou, výškou a váhou jednotlivých dílů. Kování se dodává i v barevných variantách a vašemu interiéru se tak maximálně přizpůsobí. Můžete si vybrat z přírodního eloxu, nerezu, mosazi, bílé, černé, zlaté a RAL v různých barevných odstínech.
Realizace: VAK České Budějovice
Realizace: VAK České Budějovice
Realizace: VAK České Budějovice
Realizace: VAK České Budějovice
Kvalitní kování nejrůznějších druhů nabízí německá firma Dorma. Na českém trhu je jejím významným dodavatelem A.T.A. technik spol. s r.o., nabízí prakticky veškeré druhy kování Dorma. Především pak systémy:

HSW – G
Pro posuvné a skládací stěny v bezrámovém provedení s jednoduchým zasklením. Posuv jednotlivých segmentů je horizontální.

HSW – R
Využívá se, podobně jako předchozí, pro posuvné a skládací stěny s horizontálním posuvem, ale v rámovém provedení. Zasklení je jednoduché a je možné provedení s tepelnou nebo zvukovou izolací, případně i se zvýšenou požární odolností.

HSW – EM
Tento systém umožňuje elektrický posuv jednotlivých segmentů posuvných i skládacích stěn. Je vhodný jak pro bezrámové, tak pro rámové provedení s jednoduchým či izolačním zasklením.

Dorma Manet
Kování Dorma Manet je určené pro prosklené posuvné a skládací stěny v bezrámovém provedení s jednoduchým zasklením.
Realizace: Porsche České Budějovice
Realizace: Porsche České Budějovice
Realizace: Porsche České Budějovice
Realizace: Porsche České Budějovice
Dorma Universal
Systém je určen pro bodové uchycení pevných stěn, využívá se jak u otevíracích, tak u posuvných dveří. Umožňuje sestavit nejrůznější varianty celoskleněných stěn, prosklených příček, bočních prosklení aj.

Dorma RS 120 a Agile 150
Tento typ kování je určen pro celoskleněné posuvné dveřní systémy. Dveřní křídla jsou zavěšena do dvou pojezdových rolen, které pojíždějí ve vodícím hliníkovém profilu. Ten je připevněn ke stropu, nebo stěně. U podlahy jsou dveře vedeny krátkým vodítkem cca 50 mm, které je umístěno mimo průchozí šířku. Výhodou je možnost zámku do podlahy.

Dorma Studio a Junior
Systém kování Studio a Junior se používá pro otevírací dveře zasazené do kovových a obložkových zárubní. Fungují jako běžné interiérové dveře - zavěšené jsou na pantech, mají kliku a středový zámek.

Dorma Gral
Tento typ kování dodá úplně jiný rozměr vaší koupelně. Používá se pro celoprosklené sprchové kouty, které jsou stylové a elegantní.
Realizace: DM Drogerie markt České Budějovice
Realizace: DM Drogerie markt České Budějovice
Realizace: DM Drogerie markt České Budějovice
Realizace: DM Drogerie markt České Budějovice