Změny životního stylu se projevují i ve vzhledu koupelen, jejich technickém provedení a také na výběru sprchovacího zařízení. Ujasněte si, jakou funkci by mělo plnit, hleďte nejen na funkčnost, ale také na praktičnost a sladění s vybavením koupelny. Sprcha by měla mít správný tvar, velikost a půdorys, tak, aby do koupelny „zapadla“ a aby byl uvnitř dostatek místa pro sprchování.

V nových a rekonstruovaných prostorech nabývá sprcha nových možností. Designéři vycházejí při navrhování z jednoduchých tvarů, nepodléhajícím módě, důraz kladou na materiál, detail a celkové řešení místnosti, ve které má být sprchovací zařízení umístěno. Perfektní designové a technické provedení sprchových koutů tak přispívá k tomu, že se využívají nejen k vykonávání pravidelné očisty těla, ale také relaxaci a rehabilitaci celého organismu. Vývojové trendy a nové technické možnosti s sebou přináší řadu nových a sprchovacích zařízení, která v sobě snoubí elegantní prvky, dokonalý design a promyšlenou funkčnost.

Výrobce sprchových koutů a zástěn Roltechnik nabízí svým zákazníkům velký výběr těchto výrobků, jak z hlediska technického provedení, tak i co se týká designu. V současnosti je to pět řad sprchových koutů s různými technickými parametry. U všech řad má zákazník na výběr z několika různých provedení otevírání, materiálu, ze kterého jsou vyrobeny dvířka, a také jejich upevnění v prostoru.
První řada s názvem Niroglass line 2000 je tou, kterou ocení i ti nejnáročnější zákazníci. Obsahuje elegantní kování z ušlechtilé nerez oceli, lepené spoje, 6 mm bezpečnostní sklo a povrchovou hydrofobní ochranu skla Nanoglass. Tento sprchový kout je 2 metry vysoký, jeho instalační rozměry jsou 780-990 mm. Cena se pohybuje mezi 17 a 19 tisíci (instalační rozměry a cena se liší u jednotlivých typů v každé řadě).

Další řadou je Excelsior line 1000 - kout, který je bezrámový. Náročný zákazník ocení sklo Nanoglass ve standardním provedení, použití nejmodernějších materiálů na každý detail sprchového koutu, nadčasový design a maximální komfort. Výška koutu je dva metry, instalační rozměry 730-1000 mm. Pořídit ho lze za 12-14 tisíc korun.
Foto ROLTECHNIK.cz - NIROGLASS LINE
Foto ROLTECHNIK.cz - NIROGLASS LINE
Tower line 700 je sprchový kout, ideálně přizpůsobený i menšímu prostoru. Otevírání pomocí vačkového zdvihu zaručuje lehkost a mechanickou odolnost této řady. Takto řešený kout zdůrazňuje koupelně vnitřní prostor a estetické řešení. Jako standard je zde ochrana skla Nanoglass. Kout je vysoký dva metry, instalační rozměry jsou 760 – 980 mm. Pořizovací cena se pohybuje okolo 22 tisíc korun.

Exclusive line 500 je kombinace hliníkového rámu s 6mm bezpečnostním sklem. Díky širokému výběru těchto skleněných výplní garantuje společně s odolnými pojezdy s mosaznými ložisky vysokou hodnotu. Toto technické řešení se osvědčilo i pro použití masážních panelů. Ochrana skla Nanoglass je standardem. Výška koutu je 1850 mm, jeho instalační rozměry jsou 775-910 mm, cena se pohybuje mezi čtrnácti a šestnácti tisíci.

Classic line 300 - Sám název napovídá, že tato řada je mezi zákazníky nejoblíbenější. Proto doznala zásadní modernizaci, která reaguje na jejich požadavky. Nové řešení přináší stabilnější design, propracovanější řešení detailů a použití všech prvků v dokonalé harmonii barev a povrchové úpravy. Cena koutů této řady je okolo 10 tisíc, výška je 1850 mm, instalační rozměry jsou mezi 765 mm a 890 mm.
Foto ROLTECHNIK.cz - EXCLUSIVE LINE
Foto ROLTECHNIK.cz - EXCLUSIVE LINE

Typy otevírání sprchových dveří
U každé řady sprchových koutů Roltechnik je k dostání několik různých typů otevírání sprchových dveří. Mezi ty základní patří: sprchové dveře jednokřídlé k boční stěně, sprchové dveře do niky – jednokřídlé a dvoukřídlé, a oboustranně otevíratelný sprchový kout. Při výběru typu dveří je důležité řídit se tím, kde má být kout v koupelně umístěn a jeho rozměry, tedy aby se dveře daly pohodlně otevírat.
Pokud je sklo bez povrchové úpravy Nanoglass, Roltechnik nabízí svým zákazníkům řadu výrobků k údržbě takového skla. Jsou to jak čisticí, tak dezinfekční přípravky, které při nanesení vytváří souvislý film na skle, tím se urychluje stékání vody a zabraňuje se tak usazování nečistot. Účinně také odstraňují mastnotu a zbytky usazenin a potlačují výskyt bakterií, mikroskopických hub, řas a virů.

Nanoglass
Díky hydrofobní ochraně na sklo brání tato povrchová úprava usazování nečistot všeho druhu, včetně vodního kamenu a mastnoty. Tento povrch se také velmi dobře udržuje. Základem ochrany je rychlá chemická reakce povrchu skla s produktem Nanoglass, při kterém je využito efektu „lotosového květu“. Roltechnik doporučuje pro údržbu již ošetřeného skla udržovací set, který zajišťuje jednoduché, hygienické a životní prostřední nezatěžující čistění ošetřených ploch.
Foto ROLTECHNIK.cz - TOWER LINE
Foto ROLTECHNIK.cz - TOWER LINE
STAVEBNINY ŠŤASTNÝ spol. s r.o. Poslat poptávku