Letošním tématem klání byl Udržitelný rozvoj ve stavebním průmyslu v České republice. Záštitu nad soutěží převzal Svaz podnikatelů ve stavebnictví, Ministerstvo průmyslu a obchodu a ÚRS Praha, a.s.

Cílem soutěže je představit odborné i laické veřejnosti nejmodernější výrobní provozy a závody průmyslu stavebních hmot v České republice s jejich progresivními výrobky a ukázat tak, že i výroba stavebních hmot a materiálů může být ohleduplná, šetrná a zároveň moderní a úsporná. Soutěž je určena pro všechny výrobce stavebních hmot a materiálů působících na území České republiky, jejichž závody, provozy a jednotlivé technologické linky splňují výše uvedená hlediska a trendy moderní průmyslové výroby.

Za společnost LB Cemix převzal titul Nejlepšího výrobce stavebnin generální ředitel
Ing. David Vašíček a obchodní ředitelka Ing. Zuzana Procházková.
„Vítězství si samozřejmě velice vážíme. Každého potěší, když jeho práci a výsledky ocení odborníci a kolegové z oboru. Zároveň to ale bereme jako závazek pro další práci,“ komentoval úspěch David Vašíček.
Společnost LB Cemix, s.r.o. patří mezi přední výrobce stavebních hmot na českém trhu.
Je jedním z prvních výrobců suchých omítkových a maltových směsí v České republice a na českém stavebním trhu působí již 18 let. Svou produkci nabízí pod tradiční a dlouhodobě zavedenou značkou Cemix, známou v rámci celého středoevr
opského trhu. Čtyři výrobní závody jsou vybaveny moderními výrobními technologiemi. Produkce suchých omítkových a maltových směsí je realizována ve výrobních závodech Nová Ves nad Lužnicí, Studénka, Loděnice a Čebín.
Závod Čebín navíc zajišťuje produkci disperzních materiálů (pastovitých omítek, fasádních barev, penetračních hmot a stavební chemie). Ve výrobě je provozován systém řízení výroby a uplatňován certifikovaný systém managementu jakosti podle ISO 9001. Kvalita výrobků je pravidelně kontrolována v moderních laboratořích a zkušebních ústavech. Cemix, to je tradice, kvalita a odborný servis pro zákazníky.