Stavební výtah vyveze tunu materiálu do stometrové výšky Zobrazit fotky zobrazit 4 fotky

Každý, kdo jste alespoň jednou procházel staveništěm, máme v živé paměti pocit zvýšené opatrnosti. A to opravdu na stavbu patří! Stavba musí být tudíž vyprojektována a zároveň provedena s ohledem na bezpečnost nejen pro stavební profese, ale i pro budoucí obyvatele. Hluk, lešení, hromady materiálu, kluzké plochy, překážky i možnost pádu z výšky - tak nějak to na stavbě vypadá během stavebních prací, které vyžadují technické pomůcky i mechanizaci, ulehčující nejen práci, ale i lidskou dřinu a čas.

Velkými a spolehlivými pomocníky při dopravě materiálu na stavbách do výšky až 100 metrů jsou stavební výtahy. Je až s podivem, že do této výšky jezdí výtah o nosnosti 1 000 kg po relativně tenkém stožáru v blízkosti lešení.

DE JONG LIFTEN CO, s.r.o. je česko - holandská firma se sídlem v Brně, zabývající se výrobou a prodejem průmyslových výtahů. Výrobky jsou používány jako výtahy stavební, nákladní nebo skladové.

Lanový stavební výtah

Stavební výtah je určen pro přepravu nákladu. Nosnost je 400 kg a rozměry plošiny jsou 1,4 x 1,2 m. Motor o výkonu 3,0 kW/380V zaručuje úsporný provoz, maximální výška sloupu je 9,0 m a s kotvením pak 14 m, pojezdová rychlost 25 m/min. Povrchová úprava konstrukce je provedena termickým zinkováním. Výtah je ovládán pomocí tlačítek s napětím 24 V umístěných na rozvodové skříni, která je součástí základny výtahu. Motor je ovládán pomocí stykačů. Koncové spínače jsou nastavitelné. Uvedení do provozu je následující – sklopený sloup se vztyčí za pomoci ručního navijáku a případně se sloup prodlouží našroubováním nadstavců.
Pohon plošiny je zajištěn ocelovým lanem navíjeným na buben s reverzním pohonem. Ocelové pozinkované lano o průměru 10 mm 6x36 +1 má minimální nosnost 62,8 kN.
Foto DE JONG LIFTEN CO, s.r.o.
Foto DE JONG LIFTEN CO, s.r.o.

Série AT/MP – stavební výtah

Série AT / MP se používá jako stavební výtah i jako transportní plošina. Základní parametry: rozměry plošiny 150x150 cm, celková nosnost je 500 kg pro maximálně 3 osoby. Maximální výška sloupu je 75 m, rychlost plošiny 0,2m/s, výkon motoru 3kW, napětí 420V/3 fáze/.
Hmotnost základny je přibližně 650 kg. V příslušenství je k dispozici dálkový ovladač výtahu, senzor přetížení, 4 kola sloužící pro přepravu, 1,5 m dlouhé díly stožáru a další.
Plošina výtahu se automaticky zastaví 2 m před dojezdem, zazní varovný zvukový signál a poté se znovu rozjede. Bezpečnostní brzda je odstředivá
Foto DE JONG LIFTEN CO, s.r.o.
Foto DE JONG LIFTEN CO, s.r.o.

Série SL - skladové výtahy

Výtahy jsou vyráběny na požadavek zákazníka, a proto je lze umístit i do omezených prostor. Výtah nevyžaduje žádnou údržbu povrchu a všechny díly jsou zinkovány. Nosnost výtahu je od 300 do 1 000 kg. Výtah je určen pro stálou instalaci ve skladech, obchodech a v dalších prostorách, kde je nutná meziúrovňová manipulace s materiálem. Plošiny lze upravit na požadované rozměry. Plošina je chráněna do výšky od 110 do 200 cm a toto ohrazení lze vyrobit podle přání zákazníka. Výtahová šachta je přístupná dveřmi po odjezdu/dojezdu plošiny. Konstrukční zpracování vyhovuje všem závazným normám. Plošina je vedena 8 vinylovými kolečky, které zaručují tichý chod. Vjezdové i výjezdové brány jsou mechanicko/elektricky jištěny, což zaručuje otevření dveří jen při dojezdu plošiny. Bezpečnostní brzda je odstředivá.

Servis

Na všechny typy výtahů distribuované firmou DE JONG LIFTEN CO, s.r.o. je poskytován záruční i pozáruční servis. Tuto činnost poskytuje společnost DE JONG LIFTEN CO, s.r.o. do 6 až 24 hodin podle vzdálenosti umístění výtahu.
Foto DE JONG LIFTEN CO, s.r.o.
Foto DE JONG LIFTEN CO, s.r.o.
DE JONG LIFTEN CO, s.r.o.
Poslat poptávku