Střecha, která se postaví téměř sama Zobrazit fotky zobrazit 9 fotek

Střešní systém UNIPUR od belgického výrobce UNILIN SYSTEMS je určen pro rychlou výstavbu. Jedná se o PIR izolované střešní panely - vyrobené na míru včetně vnitřního podhledu (například sádrokartonového, nabízeno je 13 variant) a krokví. Po dovezení na stavbu je stačí pouze usadit na předem připravené podkladní hranoly a vaše střecha je hotová!

Střešní systém UNIPUR je vhodný pro každý rozměr střechy se sklonem 15o až 60o a pro všechny druhy krytin, jak pro novostavbu, tak pro renovace střech. Všechny díly střešních prvků systému UNIPUR jsou vyráběny podle evropských norem. Určité typy jsou k dostání i s požárním atestem na 30 nebo 60 minut odolnosti proti ohni.

UNIPUR je ideální prvek pro střechu - silný a pevný, lehký a cenově výhodný, rafinovaný a mnohostranný, s hotovými nebo rozpracovanými vnitřními stranami, eventuelně i akustickou perforací (UNIPUR – sálová akustika) s opravdu vynikajícím akustickým efektem. Pro každou oblast použití naleznete u nás vyhovující střešní panel.

UNIPUR - samonosné izolační střešní panely se skládají z podhledové desky (jako viditelné bednění) se 3 nebo 4 na ní nalepenými krokvemi. Mezi jednotlivými dřevěnými krokvemi se pak nastříká tepelná izolace z polyuretanu (PUR) anebo z polyizocyanurátu (PIR).

Kompletní střešní systém UNIPUR je předem vyráběn a sestavován ve výrobním podniku, takže vlastní instalace na stavbě je velice rychlá. Střešní krytinu jakéhokoli druhu je na něj možné pokládat okamžitě.
Střešní systém UNIPUR
Střešní systém UNIPUR
Střešní systém UNIPUR
Střešní systém UNIPUR
Střešní systém UNIPUR
Střešní systém UNIPUR
Střešní systém UNIPUR
Střešní systém UNIPUR

Výhody střešního systému UNIPUR

Rychlost: Když už je rozhodnuto stavět nebo přestavovat, tak většinou nelze stavět dost rychle. Samonosné, izolační střešní panely firmy UNILIN SYSTEMS jsou proto perfektním řešením. Všechny části vaší střechy jsou předem vyrobeny a smontovány ve výrobním závodě v Belgii, takže konstrukce střechy na stavbě trvá pouze 2 dny. Krytinu můžete položit přímo na střešní panely! Navíc jsou naše střešní panely také perfektním řešením při renovacích.

Nosnost: Během unikátního montážního procesu je panelům dodána vetší pevnost. UNILIN střešní systém je vhodný na každý rozměr střechy a pro všechny střešní krytiny. Střešní panely jsou dodávány s Evropskými technickými atesty.

Izolace: Izolace (polyuretanová pěna (PUR), polyisocyanurátová pěna (PIR) - u tloušťky izolace 140 mm a více, minerální vata (MV), polystyren (EPS)) je integrovaná do střešního panelu a garantuje vysoké Rt a U-hodnoty (K-hodnoty), odpovídající oficielním evropským předpisům (EN ISO 6946).

Práce na míru: Unilin Systems zaručuje, že všechny panely na vaší střechu jsou dělané na míru. Ztráta přebytečných materiálů je tak omezena na minimum. Navíc lze bez problémů zajistit otvory pro zamontování střešních oken, komínů, atd.

Podhledy: Nabízena je široká škála materiálů - dřevotřísková deska, sádrokartonová deska, Fermacell, překližka, bíle lakovaná dřevotřísková deska, OSB deska, akustická perforovaná dřevotřísková deska, palubky atd.

Životnost: Výrobky firmy UNILIN zaručují doživotní jistotu pro bezpečnou a perfektně zateplenou střechu.
Střešní systém UNIPUR
Střešní systém UNIPUR
Střešní systém UNIPUR
Střešní systém UNIPUR
  • Izolace s U-hodnotu 0,18 W / m2 K
  • výšky krokví až do 215 mm dlouhá rozpětí v délce 8.000 mm, bez ohledu na typ 
  • možnost velkých vrhů
  • snadná instalace na stávající nebo nové trámy 
  • šetrný k životnímu prostředí prvky pomocí PU 100% bez chlorfluoruhlovodíků
  • panely jsou vyráběny na míru, takže není problém s jakoukoli délkou
  • střešní panely RF 30 RF 60 jsou požárně odolné
  • výroba střešních systémy již od roku 1973
Výhradním dovozcem firmy UNILIN SYSTEMS, belgického výrobce kompletního, perfektně izolovaného střešního systému UNIPUR, je firma SIMPEX s.r.o. I když je střešní systém UNIPUR hodně podobný klasické skladbě střechy, tak se od ní zásadním způsobem liší tím, že jak krokve, izolace, tak i podhledy jsou spojeny v jeden výrobek.
Pokládka krytiny na střešní systém UNIPUR
Pokládka krytiny na střešní systém UNIPUR
Nabídka materiálů vnitřních podhledů
Nabídka materiálů vnitřních podhledů