Hledáte osvědčené okapy pro odvodnění střechy? Zobrazit fotky zobrazit 7 fotek

Okapový systém pro odvodnění střech se zárukou 30 let, to už je něco! Přitom nejde jen o pouhé okapové žlaby a svody, nýbrž kompletní systém, navrhovaný pro snadnou a rychlou instalaci. Okapový systém Lindab Rainline je vyzkoušený v každém podnebí naší planety, což mu dává nesmírnou váhu ve smyslu „důležitost a obdiv.“ Přitom je paradoxně velmi lehký a zároveň přizpůsobivý.

Lindab Rainline můžeme instalovat v oblastech s velkým množstvím sněhu i silnými mrazy, ale i tam, kde během roku převažují dny slunné, ovšem třeba i s vysokou vzdušnou vlhkostí, jako bychom pobývali v prádelně.

Lindab Rainline přináší mnohem víc než běžný okap

Tento okapový systém je vhodný pro všechny typy střech a střešní krytiny. Oblíbený je pro své dvě nejdůležitější vlastnosti: KVALITU MATERIÁLU a SNADNOU MONTÁŽ. Materiál je extrémně odolný vůči povětrnostním (resp. klimatickým) vlivům a následné korozi díky ocelovému, žárově pozinkovanému plechu s oboustrannou HB polyesterovou barevnou ochranou. Úprava povrchu je přirozeně trvanlivá a přitom přitažlivá, má tedy i svou estetickou hodnotu. V nabídce je 10 základních odstínů.

Na českém trhu se Lindab Rainline objevil poprvé v roce 1993 a od té doby sklízí jen potlesk. Stal se jedním z nejoblíbenějších okapových systémů v české kotlině.

Proč je správnou volbou profesionálů?

Především pro svou unikátní přesnost výroby jednotlivých prvků na automatických výrobních linkách. A právě přesnost jednotlivých dílů je na rozdíl od běžných okapů ze zinkovaného plechu podstatná pro rychlé a přesné sestavení okapového systému. Profesionální klepmpíř tak dosáhne 100% funkčnost spolu s dokonalým a kompaktním vzhledem. Přitom za velmi krátkou dobu.
Foto: Lindab, jednotlivé vrstvy okapového systému Lindab Rainline
Foto: Lindab, jednotlivé vrstvy okapového systému Lindab Rainline
Foto: Lindab, barevné varianty - kotlíky svodů a svody
Foto: Lindab, barevné varianty - kotlíky svodů a svody
Technologie výroby z předlakované oceli

Veškeré díly okapového systému Lindab Rainline jsou vyráběné ze švédského ocelového plechu tloušťky 0,6 až 0,7 mm a s povrchovou úpravou HB polyester. Polyesterových vrstev je přitom hned několik. Na vstupní materiál (ocelový, žárově pozinkovaný svitek) jsou předem nanesené všechny ochranné vrstvy včetně finálního HB Polyesteru ještě předtím, než se začnou tvarovat jednotlivé díly.

Dojde tak ke stejnoměrnému pokrytí vrstvou HB polyesteru i na těžko dostupných a velmi namáhaných místech. Okapový systém Lindab Rainline je tak velmi vhodný i pro použití v agresivním prostředí, například v chemického a ropného průmyslu. A právě kvalitní povrchová úprava umožňuje vysokou záruku na materiál – 30 let!

Okapy, které vám NEUKRADNOU!

I přesto, že je okapový systém Lindab Rainline vyráběn z velmi kvalitního a trvanlivého materiál, určitě není zajímavý pro zloděje - na rozdíl od velmi drahé mědi. Navíc by zloděj jen těžko odstraňoval z povrchu žárově pozinkované ocele vrstvy HB polyesteru.

Výroba probíhá v souladu s přírodou

Platí pravidlo, že ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ PŘEDEVŠÍM, v severských zemích pak jednoznačně! Tenkostěnný ocelový plech je materiálem, u kterého nenajdeme po celý jeho životní cyklus jakýkoli záporný vliv na životní prostředí. Během své spotřební fáze nevylučuje žádné škodlivé látky, je recyklovatelný a prakticky všechnu ocel můžeme po ukončení životnosti okapů vrátit do koloběhu. Jednoduše je přetavena na nový materiál, ze kterého jsou vyrobené další výrobky.

Nakonec je zanedbatelný i odpad a vůbec vliv na životní prostředí během výroby. Výrobky z tenkého ocelového plechu i veškeré související výrobní procesy prostě nezatěžují životní prostředí! Okapové systémy Lindab Rainline tak můžeme bez problému použít i tam, kde se dešťová voda dále používá například pro zalévání zahrádky či jiné účely. Voda, která proteče okapy Lindab Rainline, není kontaminována žádnými škodlivými látkami, jako tomu je například u měděných okapů (voda je nebezpečně kontaminována na pohled příjmenou měděnkou). Nemusíme se proto obávat znehodnocení zalévané zeleniny a některého ovoce.
Foto: Lindab, všechny prvky okapového systému Lindab Rainline
Foto: Lindab, všechny prvky okapového systému Lindab Rainline
Foto: Lindab, snadná montáž
Foto: Lindab, snadná montáž
Lindab Rainline je pouze jeden! Jak poznat originál?

Prvky okapového systému Lindab Rainline mají vyražené logo Lindab. Logo Lindab najdete na žlabovém kotlíku a objímce svodu.

Snadná a rychlá montáž

Okapový systém Lindab Rainline je promyšlený až do posledního detailu! Většinu prvků můžeme osazovat bez potřeby jakéhokoli speciálního nářadí. S upínacími panty to jde velmi rychle. Proto také Lindab Rainline nazýváme SYSTÉMEM STAVEBNICOVÝM.

Pokud máte nějaké pochybnosti nebo dotazy, neváhejte kontaktovat produktového manažera Lindab Rainline na adrese: marek.dite@lindab.com

Více informací o tomto systémovém produktu a službách firmy Lindab najdete na www.lindabstrechy.czwww.lindab.cz
Foto: Lindab, detail okapového svodu a loga
Foto: Lindab, detail okapového svodu a loga
Foto: Lindab, jednoduchá STAVEBNICE - a je HOTOVO!
Foto: Lindab, jednoduchá STAVEBNICE - a je HOTOVO!