Střešní okna ROTO pro krásný výhled Zobrazit fotky zobrazit 6 fotek Střešní okna už dávno nejsou pouze malými okénky, která šla jen ztěžka otevřít a už vůbec nebylo možné si z nich užít výhledu, který podkrovní bydlení umožňuje. Dnešní moderní střešní okna poskytují vysoký komfort užívání i ovládání. Mezi jakými druhy střešních oken máme na výběr? Jak se ovládají a je s nimi možné dosáhnout úspor za vytápění?

Jaké jsou základní druhy střešních oken?

Střešní okno výklopně-kyvné má otočný bod umístěn horní části okna a je tak možné okno kompletně otevřít směrem ven. Všechny funkce okna jsou pohodlně ovládány pomocí kliky jednou rukou.

Výsuvně-kyvné střešní okno nabízí ještě lepší výhled díky možnosti užívání okna ve stoje. Osa otáčení výklopně-kyvného okna je v jeho horní třetině a okenní křídlo tak zbytečně nezasahuje do interiéru. Okno je opět pohodlně ovládáno jednou klikou. Velmi úzký profil okna navíc zajišťuje maximální přísun světla do obytného prostoru.

Pro místnosti s vysokou nadezdívkou jsou vhodnou variantou okna kyvná. Tento typ oken je léty prověřenou klasikou a jeho umístění je určeno především tam, kde není požadován výhled. Kyvná okna jsou funkčně i cenově přijatelnou variantou. Dostatečně provětrávají i prosvětlují půdní prostor.

Do vysokých podkrovních prostor jsou nakonec ideální okna elektrická kyvná se skrytým elektrickým pohonem pro snadné ovládání. Součástí těchto oken je i automatický pohon, kdy postačí ovládání zapojit do elektrické zásuvky. Užitné funkce pak doplňuje dešťový senzor, který se postará o zavření okna při dešti.
Foto: ROTO
Foto: ROTO
Foto: ROTO
Foto: ROTO
Vysoce komfortní okna PREMIUM

Okna řady PREMIUM se řadí mezi výklopně-kyvná. Vedle již zmíněných výhod tohoto typu oken mají okna PREMIUM další doplňující technická vylepšení - celoobvodové kování s dokonale těsnícími nezávislými západkami, které zajišťuje při extrémních povětrnostních podmínkách dokonalé bezpečí. Okna je možné zafixovat v jakékoli poloze, zejména ženy ocení možnost navolit speciální polohu pro mytí okna, kdy je okno automaticky zajištěno. Již při výrobě je do okna zabudována tepelná izolace zabraňující zbytečnému unikání tepla.

I střešní okno může být nízkoenergetické

Speciální model oken DESIGNO R8 splňuje všechny parametry pro stavby s nízkou energetickou náročností. Okna mají nízkou konstrukční výšku a jsou zapuštěna přímo do konstrukce střešního pláště, proto součinitel prostupu tepla dosahuje maximální hodnoty Uw 0,84 W/m2K. Trojsklo je vyrobeno z tvrzeného bezpečnostního skla, které je opatřeno povrchovou ochrannou vrstvou a je vysoce odolné proti rozbití. Pro ještě lepší fungování je okna možné doplnit vrstvou Aquaclear se samočistící funkcí a ochranou proti rosení a zamrznutí. Nízkoenergetická okna najdeme ve variantě výklopně-kyvná, kyvná, případně s elektrickým ovládáním.
Foto: ROTO
Foto: ROTO
Foto: ROTO
Foto: ROTO
Venkovní roleta pro dokonalou funkci oken

Aby nedocházelo ke zbytečného přehřívání podkrovních prostor, je důležité střešní okna doplnit o dobrou stínící technikou. Nejúčinnější ochrany proti teplu dosáhneme tak, že zabráníme slunečním paprskům dopadnout na sklo. A právě to nám umožní venkovní roleta. Elektrická venkovní roleta ROTO má oboustranné hliníkové lamely, které mohou být staženy i při maximálním úhlu otevření okna. Velmi těsným navíjením lamel se vytvoří pancíř, který je zcela plochý a opticky tak ladí se střechou. Roletu můžeme pohodlně ovládat elektrickým ovládáním napájeným rovnou ze zásuvky, ovládáním elektrickým bezdrátovým nebo solárním bezdrátovým, kdy je energie čerpána ze solárního modulu umístěného na krytu a ukládána do akumulátoru na okně.

Venkovní roleta ZMA má podobné vlastnosti jako roleta ROTO je však vyrobena z textilie se skleněnými vlákny. Roleta dobře odolává povětrnostním vlivům, opotřebení i nečistotám. Opět jsou tři možné typy ovládání. Výhodou je rychlá a nekomplikovaná montáž zevnitř. Ze stejného materiálu je i venkovní roleta Screen ZAR, textilie je navíc potažena umělou hmotou a ta zaručuje, že na okenní tabule nedopadne až 70% slunečních paprsků.

I další doplňky jako vnitřní rolety a žaluzie zajistí ještě vyšší užitnou hodnotu oken ROTO. Pokud se chystáme například na výměnu starších oken, dokáže vám společnost ROTO vyrobit nová okna na míru, která budou sedět na milimetr.
Foto: ROTO
Foto: ROTO
ROTO střešní okna s.r.o. Poslat poptávku