Stavíte nebo rekonstruujete rodinný dům, byt nebo bytové jádro? Rekonstrukce či příprava nové elektroinstace je velice odborná činnost, která musí být provedena v souladu s normami, a proto je nutné vždy oslovit odborníky. Jak správně vybrat společnost, která elektroinstalační práce provádí? Rada je jednoduchá: svěřte tyto starosti do rukou odborníkům, kteří mají dlouhodobé zkušenosti a pro tuto činnost i patřičné oprávnění.

Elektroinstalační práce jsou složitou a poměrně velmi náročnou činností. Vaše domácí spotřebiče budou dobře fungovat, pokud dostanou napětí, které nebude kolísat vlivem poruch či poddimenzováním rozvodů, což by se mohlo lehce stát, pokud práce ve vašem domě či bytě provedl neodborník.

A proč je nutné provádět pravidelné revize? Podle norem ČSN 33 1610 , ČSN 33 1600, ČSN 33 1500 je každý podnikatel (zaměstnavatel i OSVČ bez zaměstnanců) povinen mít platné revize elektrických spotřebičů. Je také nutné vědět, že platnost těchto revizí kontroluje pravidelně Inspektorát bezpečnosti práce, který může při zjištění závad uložit blokovou pokutu, a to dle zákona č. 251/2005Sb.. Mít platnou revizi elektrických spotřebičů je také nutné pro uplatnění pojistné události v případě požáru, úrazu elektrickým proudem či poškození lidského zdraví atd.

Spotřebiče proměří odborná společnost na místě. Při provádění revize je nutné spotřebič vypnout. Existují provozy, kde vypnutím jednoho spotřebiče dojde ke zbrzdění výroby nebo blokování zaměstnanců, a proto je jistou ukázkou solidnosti, když revizi společnost může provést i mimo řádnou pracovní dobu.

Pokud se rozhodnete pro odbornou společnost, nese tato volba s sebou další pozitivum a tím je veškerá nutná komunikace s úřady.
Revizi elektroinstalací a spotřebičů je zapotřebí pravidelně opakovat (od půl roku do tří let). Termíny opakovaných revizí by měla hlídat oslovená společnost, která by na veškeré své práce měla poskytovat standardní záruku.

Dnes si život bez pomocníků, jež pohání elektřina, neumíme vůbec představit. Na druhé straně ale dokáží být i nebezpečnými. Oslovte proto vždy odborníky, vyplatí se to!

1. ELEKTRO - Zdeněk Kubík provádí veškeré elektromontážní práce v oblasti silnoproudu do 1000V, dále projektování a dokumentaci elektrických zařízení, domovní a průmyslové elektroinstalace, opravy, přímotopné montáže hromosvodů, revize elektrických zařízení do 1000V, elektroinstalace rodinných domů, průmyslové stavby, revize elektrických spotřebičů a nářadí, hromosvodů, strojů a zařízení, výchozí revize pro přihlášky k odběru elektřiny v rámci PRE, ČEZ, E.ON a podobně.
Foto 1. ELEKTRO - Zdeněk Kubík - montáže, revize, instalací Nn a EZS
Foto 1. ELEKTRO - Zdeněk Kubík - montáže, revize, instalací Nn a EZS
Zdeněk Kubík
Poslat poptávku