Konečně je tu další veletrh – tak by se dala vystihnout atmosféra letošního veletrhu R+T. Po třech letech dlouhého čekání byli všichni v branži opravdu zvědaví na technické novinky a inovace v oblasti výroby rolet, stínicí techniky a vrat, a tak se přední mezinárodní veletrh k 50. výročí své existence opět dočkal rekordní návštěvnosti. Také u rozlehlého stánku společnosti Becker-Antriebe GmbH se scházeli experti ze všech zemí světa a využili příležitosti, aby se informovali, jaké jsou technické trendy i produktové novinky a osobně se podělili o zkušenosti. „S náporem návštěvníků jsme sice počítali, ale absolutně nás převálcovala neuvěřitelně pozitivní atmosféra a hloubka vedených rozhovorů,“ uvedl Uwe Happel, manažer prodeje a marketingový ředitel společnosti Becker při zpětném hodnocení nabitého pětidenního veletrhu. „Do následujících kvartálů tak budeme vstupovat optimisticky naladěni.“

Žádaná řešení

V centru pozornosti byly pochopitelně četné novinky a inovativní technická řešení specialistů na pohony a řízení. O nadšení se přitom postaral například pohon dlouhý jen 380 mm, který zcela poprvé umožňuje snadnou motorizaci také velmi úzkých rolet. Rovněž možnost otvírat a zavírat výklopné rolety pomocí rádiového řízení měla u odborného publika vysloveně kladný ohlas. Výhoda tohoto řešení je zřejmá: Jestliže se rolety vlivem velmi intenzivního slunečního svitu automaticky zavřou, utvoří se díky následnému vyklopení rolety štěrbina široká zhruba 40 cm. Do obytných prostor tak proniká denní světlo, ale horko zůstává díky staženým roletám venku.

Zvláštní pozornost přitahovaly systémy, kterým bude patřit budoucnost, jako senzor reagující na gesta či centrální domovní automatizace značky Becker. Mezinárodně působící společnost z Hesenska tak stvrdila svou vedoucí roli v odborných otázkách automatizace a zabodovala snadnou obslužností svých produktů. „Propojení veškerých zařízení a jejich mobilního ovládání je stále významnější. Jsme silným partnerem, a proto je pro nás důležité, abychom svým klientům přinášeli inteligentní a zároveň intuitivní řešení. Naším cílem je udělat z nich nezávislé odborníky, kteří budou spolehlivě vybaveni vůči všem výzvám budoucnosti,“ zdůraznil jednatel společnosti Becker Dieter Fuchs. 

Becker academy: Od řemeslníka po experta na automatizaci

Mimořádně žádaný byl proto i aktuální školicí program, který společnost Becker rozšířila v důsledku silné orientace na zákazníky také o semináře pro elektrikáře a o integraci systému KNX. Kromě toho v září zprovozní nové školicí prostory, v nichž se i nadále budou snoubit vědecké poznatky s řemeslem. Malá ochutnávka byla k vidění již na veletrhu v podobě stánku koncipovaného tak, aby lákal k intenzivním rozhovorům i pohodovému posezení. „Veletrh R+T je pro nás jednoznačně nejdůležitější, bez něj už si to nedovedeme – a ani nechceme – představit, to už by zkrátka nešlo,“ shrnuje Uwe Happel. „Tím víc nás těší, že jsme i letos mohli opět navázat řadu cenných kontaktů a posílit vztahy založené na důvěře s našimi stávajícími partnery. Již nyní je jisté, že chybět nebudeme ani v roce 2018.“

BECKER-Antriebe GmbH

Společnost s celosvětovou působností byla založena v roce 1921 v hesenské obci Sinn. Dnes se podnik specializuje na pohony a řízení rolet, stínicí techniky a vrat. Firma s rodinným vedením má více než 400 zaměstnanců, různé dceřiné společnosti a četná zastoupení, díky kterým působí na mezinárodní úrovni. 
Zdroj: www.becker-motory.cz
© Becker-Antriebe GmbH, stánek společnosti Becker na veletrhu R+T: Díky zdařilé kombinaci prostoru pro prezentaci produktů a business lounge přitahoval stánek společnosti Becker mezinárodní publikum a poskytoval dostatek místa pro odborné rozhovory.
© Becker-Antriebe GmbH, stánek společnosti Becker na veletrhu R+T: Díky zdařilé kombinaci prostoru pro prezentaci produktů a business lounge přitahoval stánek společnosti Becker mezinárodní publikum a poskytoval dostatek místa pro odborné rozhovory.