Témata, která hýbou světem stavebnictví Zobrazit fotky zobrazit 5 fotek

Od 25. do 28. dubna 2018 se na brněnském výstavišti konají Stavební veletrhy Brno, které jsou jak tím pravým místem pro představení nových technologií a technických řešení, tak i místem setkáním odborníků ze všech oborů stavebnictví a technického zařízení budov. Souběžně se zde uskuteční veletrh DSB – Dřevo a stavby Brno a veletrh nábytku a interiérového designu MOBITEX. Na jednom místě tak budou k dispozici novinky a trendy jak pro samotnou stavbu, rekonstrukci, tak i pro výběr kvalitního a zdravotně nezávadného nábytku a vybavení interiéru.

Stavební veletrhy Brno se budou věnovat hned několika tématům, která jsou v současné době aktuální nejenom ve světě stavebnictví. Hlavním tématem, které se bude prolínat jak výstavními expozicemi, tak i doprovodným programem a nezávislým poradenstvím je problematika Stavebnictví 4.0. Stranou pozornosti nezůstane ani udržitelnost života v krajině a ve městech. Dalším tématem bude více než aktuální problematika dotačních titulů zaměřených na energeticky úsporné stavění a rekonstrukce. Nebude chybět ani prezentace činnosti cechů a jiných odborných společenstev.

Zahajovací konference SVB se bude věnovat železniční dopravě

Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě ve spolupráci s Českým svazem stavebních inženýrů a společností Veletrhy Brno pořádá tradiční Inženýrský den. Pro letošní rok jde o zahajovací konferenci Stavebních veletrhů Brno, která se bude konat v sálu Morava pavilonu A brněnského výstaviště 25. dubna 2018, od 10 hod. Téma konference je „Rychlá železniční spojení v ČR“ a vystoupí na ní zástupci Ministerstva dopravy ČR, Správy železniční dopravní cesty či Fakulty stavební VUT v Brně. 
Fotografie z uplynulého ročníku Stavebních veletrhů Brno
Fotografie z uplynulého ročníku Stavebních veletrhů Brno

Stavebnictví 4.0 na Stavebních veletrzích Brno

Digitalizace stavebnictví je některými odborníky považována za možnou cestu jeho rozvoje. Proto se i Stavební veletrhy Brno budou Stavebnictví 4.0 věnovat. Tzv. chytrá řešení budou k dispozici na mnoha stáncích, můžeme zmínit také projekt Inteligentní a bezpečné domácnosti v pavilonu F. Nebude chybět ani prezentace dronů, jejichž využití usnadní například inspekci a kontrolu průběhu staveb. Samostatnou kapitolu pak tvoří implementaci metodiky a projektování v BIM.

Jediný prostor pro prezentaci dřevostaveb na Moravě? Veletrh DSB!

Veletrh DSB – Dřevo a stavby Brno je zaměřen především na prezentaci dřevěných staveb, konstrukcí, materiálů pro dřevostavby a konstrukce, základů a opláštění pro dřevostavby. Nabídku vystavovatelů rozšiřuje doprovodný program veletrhu, který je připraven ve spolupráci s odbornými partnery a asociacemi, a to jak pro odborníky, tak i pro zájemce o dřevěné stavění z řad široké veřejnosti.
Fotografie z uplynulého ročníku Stavebních veletrhů Brno
Fotografie z uplynulého ročníku Stavebních veletrhů Brno

Poradenské centrum ADMD

Na stánku Asociace dodavatelů montovaných domů v hale P je pro návštěvníky připraveno odborné poradenské centrum, které organizuje Asociace dodavatelů montovaných domů. Kromě ADMD se na veletrhu představí na společném stánku dalších dvanáct firem z řad členů a partnerů Asociace. Zájemci zde budou moci získat odborné nezávislé informace od skutečných odborníků, kteří jsou po celou dobu konání k dispozici pro návštěvníky veletrhu zcela zdarma. Zajímá Vás technologie staveb na bázi dřeva? Chystáte si pořídit vlastní bydlení? Chtěli byste vědět, na co si dát pozor při výběru dodavatele Vašeho vysněného domu? Jak financovat Váš dům? Nebo jak ochránit dřevo před houbami, plísněmi či hmyzem? To je jen krátký přehled možných dotazů, na které získáte odpovědi v poradenském centru ADMD na veletrhu DSB – Dřevo a stavby Brno.
Fotografie z uplynulého ročníku Stavebních veletrhů Brno
Fotografie z uplynulého ročníku Stavebních veletrhů Brno

Zahradní architektura nabídne inspiraci pro městské parky

V roce 2017 nabídl projekt Zahradní architektury na více než 1500 metrech praktické ukázky různých druhů zahrad, zahradního nábytku a dřevěných doplňků do zahrad. Toto téma je velice atraktivní - loni zaujalo 98% návštěvníků, kteří se zajímali především o zahradní stavby, zeleň – rostliny, dřeviny, ruční nářadí a potřeby pro kutily. Pro letošní rok počítáme s rozšířením projektu o sekci městské parky. Partnerskými firmami jsou AGRO Tuřany, která bude zajišťovat zeleň a společnost Těrchovský kámen, která zajistí osazení cestiček a dodá také originální dekorativní prvky z Těrchovského pískovce.

Veletrh PTÁČEK při Stavebních veletrzích Brno

Souběžně se Stavebními veletrhy Brno bude probíhat v pavilonu V i Veletrh PTÁČEK společnosti PTÁČEK - velkoobchod, který bude zpřístupněn široké veřejnosti v pátek 27. a v sobotu 28. dubna. V rámci této akce představí společnost PTÁČEK - velkoobchod, a. s. svoji nabídku výrobků více než 130 dodavatelů z oboru topení – plyn – voda – sanita – inženýrské sítě.

Více informací naleznete na www.bvv.cz
Brněnské výstaviště
Brněnské výstaviště
Veletrhy Brno a.s. Poslat poptávku