Ticho s diamantovou zárukou Zobrazit fotky zobrazit 4 fotky

Tříhvězdičkový hotel Aura leží v klidné části Prahy 9 v těsné blízkosti dálnice D8, čili ve směru Praha–Drážďany. Jestliže do centra je to z hotelu přibližně 25 minut, tak k obchodnímu centru v Letňanech maximálně 5 minut autem. Hotel nabízí 42 dvoulůžkových a třílůžkových pokojů, dále 7 čtyřlůžkových a jeden bezbariérový pokoj. Návštěvníkům je k dispozici vybavení odpovídající kategorii hotelu. Nás ale zajímá spíše nedávno dokončená celková rekonstrukce hotelu, protože se na ní podílely materiály firmy Knauf.

Diamant s tenkými profily

Zadání bylo celkem jasné, zbývalo vyřešit technickou stránku věci. Pokoje musely být velmi dobře odhlučněny, aby klienti měli pocit soukromí, ale současně se řešila tloušťka předstěny. Ta z důvodu komfortu pobytu musela být co nejmenší, aby klienti nevcházeli do extra malých místností. U tohoto typu hotelu, v podstatě zrekonstruovaný panelový dům, je každý centimetr znát. Na konstrukci předstěn byly vybrány špičkové desky Knauf Diamant, které jsou jednak velmi pevné a tvrdé, ale hlavně dávají výbornou akustiku. Zlepšení útlumu minimálně o 2 dB. Na konstrukci byly dále použity nestandardní úzké profily CD a UD na přímé závěsy, se kterými jsme se mohli dostat na tloušťku předstěny pod 3 cm, což je vynikající výsledek vzhledem k dosaženému akustickému komfortu. Čili profil měl šířku 15 mm a deska 12,5 mm. Byly zvoleny přímé závěsy na dřevěné latě (z důvodu šířky profilu 50 mm, jelikož i latě jsou 50 mm), následně pak CD profil 50 x 15 mm a desky Knauf Diamant. Firma Farrao, která suchou výstavbu prováděla a která patří mezi dlouholeté partnery Knaufu, se úkolu zhostila poměrně rychle a precizně.
Hotel Aura
Hotel Aura

Sádrové stěrky BP4

Dalším materiálem, který se uplatnil při rekonstrukci hotelu, byla sádrová nivelační stěrka Knauf BP4, která je vhodná pro povrchovou úpravu samonivelačních sádrových potěrů a také suchých sádrokartonových a sádrovláknitých podlah. V případě hotelu Aura se jednalo především o vyrovnání podkladu. Výrobce, tedy Knauf, doporučuje v tomto případě minimální tloušťku od 2 mm. Sádrová stěrka byla použita společně s penetrací BP Unigrund. Zpracovatelskou firmou v tomto případě byl KeraWood, s. r. o.

Rekonstrukce hotelu Aura

  • Investor: NEMOINVEST
  • Adresa stavby: Praha
  • Zpracovatelská firma: Farrao, s. r. o., a KeraWood, s. r. o.
  • Dodavatel materiálu: Knauf Stavebniny Turek, Izomat Mělník a Woodcote
  • Použité materiály Knauf: Knauf Diamant (cca 1200 m2), Knauf BP4 (cca 12 tun), penetrace Knauf Unigrund
  • Délka stavby: 1. 1. 2016 – 30. 4. 2016
Autor: Ivan SklenářZdroj: www.knauf.cz
Rekonstrukce interiérů hotelu Aura
Rekonstrukce interiérů hotelu Aura
Rekonstrukce interiérů hotelu Aura
Rekonstrukce interiérů hotelu Aura
KNAUF Praha, spol. s r.o. Poslat poptávku