Představujeme hydroizolaci EXTERIÉR 2K

Představujeme hydroizolaci EXTERIÉR 2K

Součástí produktů stavební chemie KNAUF pro pokládku obkladů a dlažeb se stane od počátku roku 2014 zcela nová hydroizolační stěrka, určená zejména pro použití v exteriéru.

Znáte nový Flexkleber?

Znáte nový Flexkleber?

Pokud hledáte vysoce profesionální cementové lepidlo pro náročné aplikace, jste na správné adrese.

Tmelíme, ... ale čím a jak?

Tmelíme, ... ale čím a jak?

Tmelení ve své podstatě prodává sádrokartonářskou práci. Z toho důvodu je třeba zvolit opravdu vhodný materiál. Základní pomůckou je velmi jednoduchá věc, které se říká CE tabulka, je to něco jako SPZ u auta. Jaké druhy tmelů známe, jak a kdy je použít a čím se liší?

Spárovací hmoty – vlastnosti a přednosti

Spárovací hmoty – vlastnosti a přednosti

Současný trh nabízí velké množství spárovacích hmot (zkratkou SH) různé kvality, s rozdílnými fyzikálně chemickými vlastnostmi a v mnoha odstínech barev. Jak si vybrat a které spárovací hmoty jsou pro konkrétní aplikace vhodné?

Bez stavební chemie se neobejdete

Bez stavební chemie se neobejdete

Stavební chemie výrazně zasahuje do moderního stavebnictví, bez jejího použití se neobejde žádná stavba ani rekonstrukce. Usnadňuje práci, vylepšuje a zjednodušuje stavební postupy a v neposlední řadě přispívá k nemalé úspoře peněz.

S Dunlopem na lep nesednete

S Dunlopem na lep nesednete

Sednout na lep obvykle nebývá příliš šťastným počinem. Jestliže ovšem tento „lep“ nese označení Dunlop, pak se nemusíme obávat žádných záludností či postranních úmyslů. Značka Dunlop u lepidel naopak zaručuje kvalitu za všech podmínek a okolností. Pojďme si tedy představit lepidla, s jejichž pomocí připravíme bezchybný podklad pro podlahu či obložení stěn bez větší námahy.

Jak originálně vyzdobit byt?

Jak originálně vyzdobit byt?


Nejen v čase jarních svátků, kdy chceme, aby právě náš dům, byt či balkon byl vyzdoben co nejoriginálněji, ale i v průběhu celého roku můžeme využít předností tavné lepicí pistole – praktického pomocníka, který výrazně ušetří náš čas a také podtrhne výsledek našeho snažení o vytvoření efektní dekorace.
Pryč je tedy doba, kdy jsme každý dekorační prvek museli navazovat pomocí drátku, a naaranžování například jednoho adventního věnce nám zabralo celé odpoledne.

Jak na spáry, trhliny a netěsnosti

Jak na spáry, trhliny a netěsnosti

Po zimě můžeme v domě objevit různé trhliny nebo netěsnosti. Nejedná-li se o závažná poškození, poradíme si s jejich odstraněním sami. Pomohou nám speciální tmely a těsnění.
Častým problémem provázeným únikem tepla a průvanem jsou netěsnící dveře. Příčinou je většinou zkroucení materiálu, ke kterému může dojít u velmi starých nebo nedostatečně vysušených dřevěných dveří. Pokud nepomůže vhodná úprava prahu, zárubně, nebo samotných dveří nezbyde nám nic jiného než netěsnící škvíru vhodně utěsnit.