Vánoce se nezadržitelně přibližují a s listopadem už klepe na dveře i shánění dárků. Pokud se pro vás stává vybírání vhodných dárků rok od roku obtížnější záležitostí, pak jsme právě pro vás připravili několik atraktivních a inspirativních tipů. A na co vsadit? Odpověď je jednoduchá – hlavně se vyplatí vyhnout se klasickým kýčovitým dárkům a vybírat z vkusných designovaných produktů a bytových doplňků. Nechte se inspirovat ...

Dárek musí obdarovanou osobu v první řadě potěšit a překvapit. Kolikrát se ale už stalo, že bloumající člověk bez nápadu vybere nějaké to těžítko nebo kýčovitou sošku, která pak několik let chytá prach někde na čestném místě v obýváku? Chceme-li dárkem nejen překvapit a potěšit, ale také darovat něco krásného a zároveň užitečného, doporučujeme hledat inspiraci například mezi bytovými doplňky. A zde jsou naše tipy.

Materiály a barvy

Ať už budeme vybírat cokoli, měli bychom mít jasnou představu o tom, jestli obdarovaný víc preferuje klasické přírodní materiály, nebo jestli je jeho domácnost stylizována do moderního designu s kovovými prvky, plasty a nerezem. Pokud budeme hledat neokoukaný design obyčejných i neobyčejných věcí, měli bychom předem počítat s dobou potřebnou na objednání. Obzvlášť pokud jsme se rozhodli pro nakupování v internetovém obchodě. Právě proto doporučujeme začít s výběrem už nyní.
Foto: www.ESTYLE.cz
Foto: www.ESTYLE.cz

Něco do kuchyně

V kuchyni není nikdy dost džbánů, dóziček a chybnou volbou nebudou ani hodiny. Náruživým pekařkám a kuchařkám přijde vhod nová zapékací mísa nebo nový typ formy na koláč - třeba s vějířovým okrajem. Pro potěšení můžeme vybírat i z plastových doplňků. Zářivé barvy a vtipný design se stanou oživující ozdobou každé kuchyně. Do této kategorie patří drobnosti jako například držák na houbičku, roztomilé kráječe na citrusy nebo doplňky pro podávání čaje.

Pro milovníky klasiky pak doporučujeme doplňky v elegantním dřevěném provedení. Pokud hledáte originální dárek, který bude zaměřen pro celou rodinu, doporučujeme sadu na čokofondue, pekárnu na pizzu nebo set na horkou bowli. Takové vybavení domácnosti má málokdo a jistě novému majiteli přinese mnohá lahodná potěšení.
Foto: www.ESTYLE.cz
Foto: www.ESTYLE.cz

Něco do kanceláře

Pokud je třeba koupit dárek pro někoho, kdo se často pohybuje v prostředí kanceláře, doporučujeme zvolit běžně používané věci, ovšem v luxusním provedení lesklého či matného kovu. I tímto sortimentem se můžete nechat inspirovat.

Bambus a proutí trochu jinak

S nedostatkem úložných prostorů se potýká nejedna domácnost. Jako praktický prvek a zároveň prvek pro zútulnění působí nejrůznější dřevěné košíky a truhly. K dalším populárním přírodním materiálům patří bambus, jehož kvalitní zpracování otevírá celou škálu charismatických doplňků, jako jsou vázy, misky, tácy a podobně.
Foto: www.ESTYLE.cz
Foto: www.ESTYLE.cz

Silvestr nevyjímaje

Pokud se do společnosti chystáte na Silvestra, určitě oslníte zajímavým dárkem v podobě shakeru, chladiče na lahve nebo elegantního stojanu na lahve vína. Hostitele můžete překvapit i maličkostí v podobě designovaného otvíráku na lahve, od věci ale není ani kvalitní páková vývrtka.

Dárkové poukazy

A pokud stále ještě netušíte, co vybrat, pak nezapomeňte na možnost darování dárkových poukázek. Ať si obdarovaný nakonec vybere sám. Pořád je mnohem vhodnější darovat poukázku v určité hodnotě, než pod stromeček položit obálku s šekem či bankovou.
Foto: www.ESTYLE.cz
Foto: www.ESTYLE.cz