Snadný úklid pomocí úklidových strojů Zobrazit fotky zobrazit 5 fotek Řešíte právě problém s úklidem kanceláří, obchodu, skladu či jiných veřejných prostor? U velkých objektů smeták a vědro s hadrem na úklid určitě nestačí. Ušetřete si nejen práci a čas. Se spolehlivými úklidovými pomocníky máte záruku precizně vykonané práce. Řada z nich totiž dokáže uklízet i tam, kde to není vidět a kde se často hromadí nečistoty. Vybrat si můžete mezi speciálními vysavači, mycími automaty, zametači a jinými.

Speciální vysavače

Úklid pomocí speciálních vysavačů je vhodný jak pro domácí, tak i pro průmyslové použití. V domácnosti můžete snadno uplatnit vysavače prachu a vody, které jsou vhodné pro vysávání menších a středních ploch koberců, avšak také tvrdých podlah. Obvykle se vysavače dodávají pro vysávání prachu, u některých modelů je možné vysát i menší množství tekutiny. Dalším kritériem při výběru je provoz vysavače bez filtračních sáčků, což v budoucnu šetří vaši peněženku. Pro průmyslové použití se hodí lehké a těžké průmyslové vysavače. Lehké vysavače jsou vhodné k vysávání suchých i vlhkých nečistot větších prostor. Obvykle mají tyto stroje velké nádoby, na odpad. Tam, kde není provozní doba omezena, se hodí nejlépe těžké průmyslové vysavače, které vysávají suché či vlhké nečistoty v provozech náročných na údržbu. Kromě toho, že je vysavač vybaven objemnou sběrnou nádobou na odpad, celá konstrukce je vyrobena tak, aby byla vysoce odolná. Standardně bývají vybavené mechanickým oklepem filtru, který může být na přání zákazníka řízen elektrickou vibrací např. vysavače VIBRA.
Foto: MR - servis
Foto: MR - servis

Zametače

Pokud si pod pojmem zametač přestavujete nějaké důmyslně vylepšené koště nebo osobu hrbící se nad smetákem, jste na omylu. Úklid zametači je opět řízen strojově. Záleží jen, pro jaký typ se rozhodnete. Vybírat můžete zametače řízené ručně - ručně vedené strojemzametače se sedící obsluhou. Tandemově řazené válce zametačů odstraňují mimořádně pečlivě špínu a smetí v rozsahu od prachových částic po plechovky od nápojů. Při pouhém jednom pracovním úkonu přenášejí dva protichůdně se otáčející kartáče špínu na principu přehození do sběrače odpadu, který se plní shora.

Kromě velké účinnosti v rozích a výklencích tyto stroje snadno čistí podlahu i pod konstrukcemi jako jsou přepážky a lavice. Lze je velice jednoduše ovládat. Do průmyslových prostor s obtížnými provozními podmínkami se hodí zametače se sedící obsluhou. Pomocí extrémně silného odstraňovače prachu s mohutným výkonem proudu vzduchu je optimální pro odstraňování jemné i hrubé špíny v provozních pracovních prostorách. Pracuje rychle, pečlivě a jednoduše.
Foto: MR - servis
Foto: MR - servis
Mycí stroje

Pro úklid mokrou cestou jsou zde mycí stroje, které typově vybíráme v závislosti na velkosti čištěné plochy. Pro prostory o velikosti cca 5 000 m2 využijete nejlépe bateriové mycí stroje ručně vedené. Jsou vhodné pro mytí jak zastavěných ploch, tak také v místech, kde je žádoucí vyšší pohyblivost stroje. Využívají se nárazově i pravidelně. Pro stálé využití rozměrných ploch o velkosti do 15.000 m2 jsou vhodné mycí automaty se sedící obsluhou. Oproti ručně vedeným strojům jsou rychlejší, takže produktivita práce je vyšší. Systém TURNADO umožňuje rotaci mycího stolu a sací hlavy až o 200o v jakémkoliv směru, zatímco systém VARIOTECH nabízí při mytí možnost využití výkyvného mycího stolu a sací hlavy. Pomocí těchto dvou mycích systémů je možné výrazně snížit objem ručního čištění. Jsou vhodné pro členité terény, rohy, výklenky, police, palety a sloupy pro ně nebudou žádnou překážkou.
Foto: MR - servis
Foto: MR - servis

Nekonečné možnosti systému Varioclean

Varioclean je čistící systém, který je ideálním řešením nekontaktního čištění všech ploch v místnostech, kde se používá voda. Je navržen tak, aby pomocí různých sad příslušenství umožňoval téměř univerzální použití. Systém může být použit jako sprejovací a pěnový přístroj stejně jako přístroj na vysávání vody. Dále jej lze použít na drhnutí podlahy nebo jako sprejový extraktor. Snadno vyměnitelné příslušenství uživateli umožňuje vykonávat velmi rozdílné práce. Díky tomuto stroji můžete zapomenout na kyblíky, houbičky, kartáče, stěrky a škrabky. Technologie čištění nízkým tlakem umožňuje špínu spláchnout bez přímého dotyku.

Pokud jste se přece jenom rozhodli, že úklid přenecháte odborníkům, vyberte si raději firmu, která nabízí komplexní úklidové služby, ošetření a renovaci podlah, ale třeba i prodej úklidové techniky, hygienických potřeb a úklidové chemie. O vaše prostory může být postaráno od podlah a toalet až po příjezdovou komunikaci.

Prezentovanou čistící techniku si můžete prohlédnout na www.mr-servis.cz, případně můžete volat zelenou linku: 800 112 800.
Foto: MR - servis
Foto: MR - servis