Umělé trávníky pro terasy a balkóny Zobrazit fotky zobrazit 13 fotek

Umělé travní koberce jsou elegantní náhradou za živé travní plochy bez ztráty svěží zelené barvy. Tyto plochy se vyznačují především schopností udržet si přirozený vzhled, dlouhou životností, nízkými provozními náklady, úsporou vašeho času a také životního prostředí.

Umělá tráva je ideální řešení pro zahrady, terasy, balkóny a lodžie, veřejná prostranství, sportoviště, … Vhodná je též jako dekorace, ale i pro jiná místa, kde přírodní trávník nemůže být použit.

Ztráta zabarvení, vyšlapaná místa, sekání, zavlažování, hnojení půdy, hubení škůdců, toto vše je s umělým zatravněním již minulostí. Údržba trávníku nebyla nikdy jednodušší. Umělý travní koberec stačí jen trochu postříkat vodou či zlehka shrabat listí a je opět jako nový.

Jako obrana proti plevelu se používá geotextilie, která zabraňuje průchodu plevelu skrz umělý trávník, avšak jsou v ní i v samotné umělé travině dostatečně velké díry pro odvodňování.

Vlastnosti umělých travnatých povrchů a jejich široký sortiment vám poskytují spousty možností, jak tyto povrchy využít. Mohou se stát dekorací pro vaši zahrádku, kde je samozřejmě možné kombinovat trávu umělou s živým trávníkem. Dále je zde možnost využití například pro rekreační a sportovní účely – od golfových greenů až po celá multi sportovní hřiště. Fantazii, kam se tento povrch může umístit, se meze nekladou.

Jako důkaz kvality umělých travních povrchů získáte 8 let záruku pro všechny nabízené typy.
Umělý trávník na balkónu
Umělý trávník na balkónu
Umělý trávník na terase
Umělý trávník na terase
Řez umělým travním kobercem
Řez umělým travním kobercem

Videonávod, jak nahradit starý vyšlapaný trávník umělým travním kobercem:

Umělé travní povrchy pro balkóny

Balkón je předsazená konstrukce, která přečnívá přes nosnou zeď, nebo do ní může být i napůl zapuštěna (konstrukčně jde o kombinaci balkónu a lodžie). Balkón dobře zná každý z nás. Ti šťastlivci, kteří mají balkón větších rozměrů, jej užívají docela často, například jako hlavní prostor pro grilovací párty či jiné akce. Povrch balkónu musí být odolný, lehce čistitelný, nesmí studit jako například dlaždice a musí tedy být příjemný i pro bosá chodidla.

Povrchy vhodné pro balkóny

Když vybíráte povrch pro balkón, může se někdy stát, že čelíte neřešitelnému problému. Řešení je však nyní přímo před vámi. Široký sortiment umělých travních koberců určených přímo pro prostory balkónů a teras. Tyto povrch nejsou vůbec náročné na údržbu (stačí maximálně ostříknutí vodou či jemné shrabání listí) a přitom jsou velice odolné, pohodlné a nádherně zbarvené. Kdo by nechtěl mít trávník na svém balkónu a mít tak zeleň přímo na dosah?

Doporučené typy mělých travních povrchů pro balkóny: Casa Verde, Green Play, Green Wave, Green Touch, Green Oasis, Green český trávník, Green Mirage, Green Fusion
Umělý trávník na balkónu
Umělý trávník na balkónu
Umělý trávník na terase
Umělý trávník na terase
Umělý trávník na terase
Umělý trávník na terase

Umělé travní povrchy pro terasy

Terasa je většinou venkovní plochá část stavby určená k pobytu osob, například za účelem relaxace, společenských akcí a dalších aktivit, jako je grilování, opalování a podobně. Terasa je většinou umístěna nad úrovní terénu a lze ji vlastně přirovnat k obrovskému balkónu. Terasy se konstruují na ploché střeše či na terénu zahrady. Plochy teras jsou většinou poměrně velké a určené pro větší počet osob. Je-li terasa dosti rozlehlá a vy ji využijete například jako zázemí pro pěstování rostlin, lze ji již považovat za malou zahrádku. Povrch pro tato větší prostranství musí být odolný, lehce čistitelný, a musí být příjemný i pro bosá chodidla - nesmí studit jako třeba dlaždice. Proto je nabízen široký sortiment umělých travních koberců určených přímo pro povrchy teras, ale i balkónů a lodžií.

Doporučené typy mělých travních povrchů pro terasy: Casa Verde, Green Play, Green Wave, Green Touch, Green Oasis, Green český trávník, Green Mirage, Green Fusion
Umělý trávník na terase
Umělý trávník na terase
Umělý trávník Green Wave
Umělý trávník Green Wave
Umělý trávník Green Touch
Umělý trávník Green Touch
Umělý trávník Green Play
Umělý trávník Green Play
Umělý trávník Green český trávník
Umělý trávník Green český trávník
ČESKÝ TRÁVNÍK s.r.o. Poslat poptávku