Umělý kámen Magicrete vypadá jako přírodní Zobrazit fotky zobrazit 12 fotek

Imitace přírodních materiálů je díky moderním technologiím výhodná nejen z finančního hlediska. Nabízí obklady, dlažby, plotové systémy a další výrobky. Dokonalé napodobeniny přírodního kamene (ale i dalších materiálů) umožňují speciální chemické složky. Autentický vzhled, vysoká životnost i estetické vlastnosti se snoubí s kvalitou a cenovou dostupností. Podle svého vkusu a finančních možností si vybere každý.

Umělý kámen se svým vzhledem neliší od originálů a nabízí širokou paletu imitací. Patří sem umělá břidlice, umělá opuka, umělá žula, umělý pískovec, umělý travertin, umělý bazalt a další materiály.

Výhody umělého kamene

První výhodou je autentický vzhled, který je k nerozeznání od přírodního kamene. K autentickému provedení přispívá také široká škála barev a textur umělého kamene. Materiál řadíme k vysoce odolným i v extrémních klimatických podmínkách. Nevyžaduje náročnou údržbu a zachová si atraktivní vzhled po dlouhá léta. Hlavní výhodou v porovnání s přírodními materiály je nízká cena. Nízké ale nejsou pouze pořizovací náklady, ale razantně se sníží celková cena při realizaci díky jednoduché montáži.
Obklad RUSTIKA
Obklad RUSTIKA
Umělý kámen Old Brick
Umělý kámen Old Brick
Umělý kámen Lancaster
Umělý kámen Lancaster

Použití obkladů z umělého kamene

Obklady z umělého kamene se používají v exteriéru jako obložení soklů, fasád, opěrných zdí, podezdívek atd. Umělý kámen je mrazuvzdorný a lze díky němu realizovat dodatečnou zvukovou a tepelnou izolaci (je možná jeho aplikace na tepelně izolační vrstvy). Dále je ohněvzdorný, což umožňuje jeho použití pro obklady krbů i komínů.

Ekologická nezávadnost umělého kamene jej předurčuje pro použití také v interiéru. Obložené stěny jsou zajímavým řešením pro novostavby i rekonstruované prostory.
Obklad TANVALD
Obklad TANVALD
Umělý kámen Shale šedý
Umělý kámen Shale šedý
Umělý kámen Romano Albano Classico
Umělý kámen Romano Albano Classico
Umělý kámen Lancaster
Umělý kámen Lancaster

Výroba umělého kamene

U umělého kamene je velice důležitý způsob jeho zpracování a provedení. Základem při výrobě jsou opracované otisky, které se vyrábí podle pečlivě vybraného a zpracovaného přírodního kamene. Na základě těchto otisků se zhotovují pružné formy, které umožňují reprodukovat přírodní kámen v nejjemnějších detailech.

Umělý kámen patří do kategorie betonových výrobků z vysoce kvalitních surovin. Nové technologie zpracování zajišťují vysokou odolnost obkladů z umělého kamene i stálost a jasnost jeho barev.

Zdroj: www.magicrete.cz
Obklad TORONTO
Obklad TORONTO
Ukázka výrobku z umělého kamene
Ukázka výrobku z umělého kamene
Umělý kámen Hand Brick přepálený
Umělý kámen Hand Brick přepálený
Umělý kámen Shale 1208
Umělý kámen Shale 1208
KRUPA stavební materiály, autodoprava, bio hnojiva Poslat poptávku