Unikátní spojení tradičních materiálů: Kartell by Laufen Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky

Na veletrhu Salone del Mobile 2013 v Miláně byla veřejnosti poprvé představena nová koupelnová kolekce Kartell by Laufen, která odráží moderní trendy v oblasti koupelnového designu – spojení luxusní keramiky Laufen a koupelnových doplňků značky Kartell. Za novým komplexním pojetím koupelny stojí světoznámí designéři Ludovica a Roberto Palombovi.

Na jedné straně italský Kartell – kreativní, barevný, inovativní a kultovní. Tato rodinná firma určuje více než 60 let trendy v oblasti využívání jednoho z nejmladších materiálů v lidské historii, plastů, pro vytváření vysoce kvalitního nábytku a dalších doplňků. Na straně druhé švýcarský Laufen – tradiční výrobce koupelnové keramiky, který se díky té nejvyšší kvalitě a neustálým inovacím v designu stal špičkou v oboru. Spojením těchto dvou legend, které ve světě představují ikony designu, inovace a umění, tak vznikla unikátní koupelnová kolekce Kartell by Laufen. Projekt vznikl pod taktovkou světoznámých designérů Ludovici a Roberta Palombových, kteří se společností Laufen dlouhodobě spolupracují.

Kartell by Laufen je komplexní projekt, který zahrnuje umyvadla, vany, vodovodní baterie, bidety, nábytek i další doplňky. Každý si tak může sestavit koupelnu přesně podle svého vkusu, ve které budou jednotlivé prvky tvořit ojedinělý celek. Pevná geometrie keramických předmětů je zmírněna lehkostí pestrobarevných plastových prvků, koupelna tak působí velmi vzdušně. Paleta barev vystihuje tóny země – dominuje oranžová v kombinaci s bílou a ocelově modrá.
Koupelnová kolekce Kartell by Laufen
Koupelnová kolekce Kartell by Laufen

SaphirKeramik – revoluce v koupelnovém designu

Jednou z největších inovací v kolekci Kartell by Laufen je využití SaphirKeramik – revoluční sanitární keramiky s tenkými stěnami a extravagantními tvary. Materiál SaphirKeramik má srovnatelnou pevnost s ocelí a dvakrát větší tvrdost než klasická sanitární keramika. Vyšší tvrdost tak dovoluje tenčí stěny a jednodušší strukturu keramických částí, což vede k menší spotřebě materiálu, nižší hmotnosti a významným přínosům v oblasti udržitelnosti přírodních zdrojů. Ačkoliv dosažitelné poloměry hran u klasické keramiky se pohybují od 7 do 8 mm, nová SaphirKeramik dosahuje neuvěřitelných 1-2 mm u  hran a 2 mm u rohů.

Umyvadlo se skrytým přepadem a odpadem

Další novinkou, která je poprvé použita u kolekce Kartell by Laufen, jsou umyvadla se skrytým přepadem a odpadem. Odpad kopíruje linii umyvadla a zaručuje tak čistý vzhled keramiky. Laufen přichází také s možností uzavření odpadu a zároveň se zabezpečením, které zabraňuje přetečení umyvadla.

Zdroj: www.laufen.cz
SaphirKeramik
SaphirKeramik