Již dvanáctý ročník veletrhu Střechy Praha nabídne návštěvníkům to nejlepší, co uplynulý rok v oblasti střech a s nimi souvisejících doplňků a řemesel přinesl. Pro vystavovatele bude opět místem setkávání s obchodními partnery i s přáteli od střechařského řemesla. Samozřejmě nebude chybět ani výstava Úspory energií a obnovitelné zdroje, která se v průběhu let stala z doprovodné výstavy plnohodnotnou a hlavně neopomenutelnou součástí veletrhu.

Na výstavě Úspory energií se budou prezentovat firmy nabízející fotovoltaické systémy, tepelná čerpadla a další zařízení a systémy, co využívají obnovitelné zdroje energie. Nechte se inspirovat a přispějte i vy k úsporám energií.

Nadcházející ročník bude opět o něco zelenější než ten předchozí. Motto 12. ročníku zní „Jak šetřit peníze i životní prostředí“ a v jeho duchu se ponese velká část přednášek. Ve spolupráci se Stavební fakultou Českého vysokého učení technického v Praze připravujeme série přednášek a seminářů týkajících se nízkoenergetického stavebnictví. Na odborníky se zaměří program týkající se zateplování jak novostaveb, tak v rámci rekonstrukce staršího rodinného či bytového domu.

Kromě informací, které se týkají samotné realizace, jako jsou nejrůznější specializované postupy a normy vás špičkoví odborníci seznámí i s možnostmi získání dotace z programu Zelená úsporám, jehož cílem je zajistit realizaci opatření vedoucích k úsporám energie a využití obnovitelných zdrojů energie v rodinných a bytových domech. Prostor zde dostane i zhodnocení a případné upřesnění programu po jeho více než půlročním fungování.
Foto: Střechy Praha
Foto: Střechy Praha
Samozřejmě ale nezapomeneme ani na tradiční střechařská témata, či téma dřevostaveb. Vždyť právě tato témata mají na veletrhu své místo již od jeho vzniku. Věnovat se jim budou špičkoví odborníci ať už přímo ze Stavební fakulty ČVUT, či fakultou doporučení, ale i jiní přední specialisté z tohoto oboru. Několik přednášek odprezentují i přímo studenti Stavební fakulty ČVUT. Setkání se studenty je vždy přínosem a inspirací nejen pro profesionály, ale i pro laickou veřejnost. Jejich kreativita a chuť zkoušet nové postupy je jednoznačným přínosem a možnou inspirací pro každého se zájmem o danou problematiku – v tomto případě o střechy.

Přihlášku k účasti na 12. ročníku veletrhu Střechy Praha a na 6. ročníku výstavy Úspory energií a obnovitelné zdroje najdete na našich stránkách www.strechy-praha.cz v sekci pro vystavovatele. A nezapomeňte, že uzávěrka přihlášek je již 30. září!

Těšíme se na viděnou s Vámi na 12. ročníku veletrhu Střechy Praha a na 6. ročníku výstavy Úspory energií a obnovitelné zdroje, které proběhnou 28.-30.1.2010 v Průmyslovém paláci na Výstavišti v Praze – Holešovicích.

Více informací a veškeré novinky naleznete na našich internetových stránkách www.strechy-praha.cz.
Foto: Střechy Praha
Foto: Střechy Praha