Vjezdové brány s pohonem nám usnadní život Zobrazit fotky zobrazit 13 fotek

Mít zaparkové auto na očích, nejlépe hned u domu a v bezpečí za plotem, to v dnešní době ocení každý. Pokud parkujeme ve dvoře či zahradě, musíme dnes a denně používat bránu. A záleží nám hlavně na tom, aby se snadno obsluhovala. A právě hladce fungující vjezdová brána s pohonem je jednou z příjemných drobností, které usnadní člověku život.

Vjezdové brány otočné

Otočné vjezdové brány se otevírají jako klasické dveře. Křídlo mohou mít jedno nebo dvě podle toho, kolik prostoru máme k dispozici. Směr otevírání je obvykle na pozemek uživatele – je to praktičtější.

Vjezdové brány posuvné

Posuvné vjezdové brány nezasahují při svém pohybu do prostoru před a za vjezdem. Jejich váha může spočívat na kolečkách, protože ta mají dostatečně odolnou kostrukci, aby zátěž vydržela. Křídlo se na kolečkách posunuje po podlahové kolejnici podél oplocení.

Existuje však ještě jiný typ posuvných bran.Vjezdové brány nesené (nazývané také samonosné) jsou tvořeny jedním křídlem. Křídlo se pohybuje díky pojezdovým rolnám v betonovém základu.

Trochu složitější jsou brány vysunované teleskopicky. Celková délka kolejnice musí být u nich větší. Díky nim ale lze nalézt řešení i pro ty, kdo mají k dispozici opravdu jen velmi málo prostoru směrem do strany vedle průjezdu. Jednotlivé dílce se v tomto případě štosují za sebe. Úspora místa činí kolem 50%.
Vjezdová brána
Vjezdová brána
Vjezdová brána
Vjezdová brána
Vjezdová brána
Vjezdová brána
Vjezdová brána
Vjezdová brána
Vjezdová brána
Vjezdová brána

Pohon

Jsme-li právě bez proudu, ovládáme vrata či bránu ručně. Je to záložní způsob, leckde ale ještě používaný jako hlavní ovládání vrat. K takovým starším vratům lze moderní pohon naistalovat dodatečně.

U těžších vrat si lidé usnadňovali námahu s pomocí mechanických převodovek. Dnes se stává samozřejmostí plně automatické ovládání. Umožňuje to elektrický pohon reagující na signál z dálkového ovladače. Samozřejmě je ideální pohybovat se na stejné frekvenci v případě brány i garážových vrat a pak si vystačíte s jediným ovladačem.

Pohon je bezpečný – reaguje na překážku. Přimotá-li se do nebezpečné blízkosti třeba dítě, pohyb vrat se okamžitě přeruší.
Vjezdová brána
Vjezdová brána
Vjezdová brána
Vjezdová brána
Vjezdová brána
Vjezdová brána
Branka
Branka

Jen kvalitní komponenty vytvoří kvalitní celek

Při výběru a instalaci brány spolupracujte s profesionály. Určitě vám dovedou najít optimální řešení na míru. Pamatujte, že záleží na kvalitě všech komponentů a tedy i na tom, kde byly vyrobeny.

Vjezdová brána je prostě zbožím, u kterého nelze dělat kompromisy. Jsou-li konstrukční prvky pečlivě zpracovány za dodržení všech technologických postupů, brána bude sloužit k vaší plné spokojenosti. Životnost celého systému bude dostatečně dlouhá a vy nebudete pochybovat o tom, zda se vaše investice vyplatila.

Zdroj: www.kovo-fenix.cz
Vjezdová brána a branka
Vjezdová brána a branka
Vjezdová brána
Vjezdová brána
Vjezdová brána
Vjezdová brána