Vyplatí se sítě proti hmyzu? Zobrazit fotky zobrazit 8 fotek

Sítě proti hmyzu by měly být nedílnou součástí každé domácnosti. Zaručí nám spokojeně strávené večery a klidné noci. Jak důležitá je síť si člověk uvědomí až po probdělé noci, kdy máte pocit, že si komár vybral právě vás a celou noc létal nad vaší hlavou. Je dobré tomuto předejít dříve než se tak stane. V dnešní době je mnoho typů sítí, které se dají přizpůsobit každému oknu. Jedinou otázkou však je, jaká síť je ta správná pro vaši situaci.

Okenní sítě:

Pevné sítě:

  • Pevné sítě se nejčastěji využívají do oken, které slouží výhradně k větrání.
  • Síť je k oknu připevněna pomocí otočných obrtlíků a je nasazena na rám okna. Síť tedy mohu kdykoli snadno vyndat a opětovně nasadit.
  • Pokud by však okno sloužilo pro každodenní vyndavání věcí či zalévání kytiček na parapetu, není tato síť na takové okno vhodná a je potřeba zvolit jinou variantu.

Rolovací sítě:

  • Tento typ sítí si v poslední době získává čím dál větší oblibu díky své praktičnosti.
  • Síť je tvořena subtilním kastlíkem, vodícími lištami a samotnou síťovinou. Ovládání je možné pomocí tahu za spodní profil sítě. V případě potřeby mohu síť velice jednoduše z okna „odstranit“ tím, že síťovinu vyroluji do kastlíku, který mi ji schová a ochání ji i před nepřízní počasí. Naopak večer kdy se „probudí“ komáři ji opět mohu jednoduše zatáhnout.
Pevná síť
Pevná síť
Rolovací síť
Rolovací síť
Pevná síť
Pevná síť
Plisovaná síť
Plisovaná síť
Rolovací síť
Rolovací síť
Dveřní sítě:

Pantové dveřní sítě:

  • Nejrozšířenější typ dveřní sítě. Jedná se o typ sítě montované do rámů dveří. Oblíbený výrobek pro balkóny či terasy domů a bytů.
  • Pevný hliníkový rám zaručí dlouhou životnost i při každodenním používání.
  • Sítě jsou vybaveny samozavíracími panty, takže už nikdy za sebou síť nezapomenete zavřít.
  • Při průchodu dveřmi se za Vámi síť zavře a komáři nemají šanci jak se dovnitř dostat.
  • Snadné otevíraní, těsnící kartáčky a magnetický dorazový spoj dají létajícímu hmyzu stopku.

Plisované sítě:

  • Jedná se o jeden z nejnovějších typů sítí proti hmyzu. Tyto sítě jsou vhodné pro balkóny, kde není prostor pro otevírání klasické pantové sítě. Další velkou výhodou je možnost „uzavření“ velkých ploch. Jeden segment sítě může být dlouhý 2000 mm a vysoký až 3200 mm. To však není vše. Tyto segmenty mohu napojovat za sebe a uzavřít sítí i plochy, které mají na šíří přes 6 metrů. Další výhodou je u shrnovací sítě bezbariérový přístup. Segmenty se pohybují po vodící pásce, která je vysoká pouze 3 mm. To zaručuje pohodlný přístup všem.
Co dodat závěrem? Snad je, že čas teplých letních večerů je tu. Máte už svojí síť doma? Jestli ne rádi Vám s výběrem pomůžeme.
Pantová síť
Pantová síť
Plisovaná síť
Plisovaná síť
Zdroj: www.louver.cz