Jak si položit podlahové topení?

Jak si položit podlahové topení?

Nelíbí se vám topná tělesa umístěná v místnosti pod okny? Chcete mít nižší provozní náklady na topení? Pořiďte si podlahové vytápění.

Nebuďte závislí na plynu, ohřívejte vodu jinak

Nebuďte závislí na plynu, ohřívejte vodu jinak

Nechcete už ohřívat vodu plynem? Co zkusit alternativní možnosti budoucnosti? Vodu přece ohřejete i solárními panely, tepelným čerpadlem, kamny s výměníkem či kombinací různých zařízení.

Snižte náklady na vytápění a teplou vodu

Snižte náklady na vytápění a teplou vodu

Náklady na vytápění a teplou vodu snadno snížíte investicí do ekologických zdrojů energie. Navíc tak ušetříte i přírodu a snížíte svou produkci nežádoucích emisí do okolí. Co jsou ekologické zdroje energií a jak využít energii přítomnou všude kolem nás?

Vytápějte pohodlně a moderně kotlem na pelety

Vytápějte pohodlně a moderně kotlem na pelety

Automatický teplovodní kotel na pelety nabízí díky velkému zásobníku a pohodlnému systému regulace komfortní užitné vlastnosti i vysokou účinnost vytápění - až 88%. Pelety přitom řadíme mezi biomasu a tedy snadno obnovitelné přírodní zdroje tepelné energie.

Když okapový žlab nezamrzne

Když okapový žlab nezamrzne

V zimních měsících se setkáváme se zamrzáním okapů, svodů a tvorbou rampouchů. Okapy a svody jsou nefunkční, dochází k zatékání vody do objektu, poškozování žlabů, domů a ohrožení chodců. Existuje však řešení - ochrana okapových žlabů před zamrzáním.

Tepelná čerpadla prožívají boom

Tepelná čerpadla prožívají boom

Trvalý růst cen energií vyvolává v mnoha z nás stále častěji otázku, jaký zvolit způsob vytápění. Jednou z možností vytápění je pořízení tepelného čerpadla. Tepelná čerpadla představují moderní, ekonomický a také ekologický způsob vytápění a ohřevu vody.

Vytápění, které v létě chladí

Vytápění, které v létě chladí

Díky mediálním šumům dnes jaksi není příliš jasné, kam se bude v příštích letech ubírat změna klimatu. Někdo věří, že se skutečně globálně otepluje, jiní zase na základě empirických měření ledovů zjistili, že nás naopak čeká periodicky se opakující malá doba ledová.

Sluneční kolektory se vyplatí

Sluneční kolektory se vyplatí

Obnovitelné zdroje energie jsou řešením, jak nejen ušetřit přírodu, ale i své kapsy. A co teprve, je-li cena za paket KOLEKTOR + ZÁSOBNÍK zvýhodněna 18% slevou?

Stylový radiátor?

Stylový radiátor?

Většina domácností má takový topný systém, jehož součástí jsou radiátory. Tato zavěšená tělesa mají různý tvar a různý design. Možná, že leckdo má doma spíš tlustý a zaprášený nevzhledný radiátor, který navíc zabírá spoustu místa. Ani sebelepší snahy o kultivaci interiéru pak nepomůžou. Radiátor samozřejmě nelze zakrýt a vytápět nábytkem, a neprakticky rozměrný kvádřík se v místnosti vyjímá i když je kolem rozestaven atraktivní moderní nábytek. Máte chuť na stylový design a podpoření stylovosti interiéru, které bude dotažené do konce? Pak myslete i na radiátory. Jak vypadají ty nejmodernější, nejúčinnější a nejkrásnější?

Trápí vás podlahové topení?

Trápí vás podlahové topení?

Rozhodujete se - nebo už jste se rozhodli pro komfortní způsob vytápění formou podlahového vytápění? Gratulujeme. Tento typ příznivě působí na lidský organismus, hodí se do všech místností a nejoptimálněji zajišťuje pocit tepelné pohody. Hledáte-li praktické rady a typy ohledně podlahového vytápění, pak máme něco pro vás. Nezajímají vás grafy, výpočty a tabulky, ale chcete znát jasné informace?

Perspektivní investice

Perspektivní investice

Mnoho lidí dává před novostavbami přednost starším domům a usedlostem, které mají své charisma a z jejich zdí dýchá kus tradice a života. Zkrášlování a postupné zútulnění takových prostor se stalo vášní pro mnoho kutilů. Úpravám a opravám se v takovém případě většinou nevyhneme a když už začneme, tak je opravdu výhodné začít rekonstrukci „z gruntu“ a opravit zejména celý potrubní systém. Doba pokročila a potrubí a další části domů už nejsou tím, čím bývaly kdysi. Na druhou stranu jednorázová investice do moderních materiálů a těsnění nám v budoucnu přinese citelné úspory v nákladech na energie.

Když kotel doslouží

Když kotel doslouží

Oproti svým předchůdcům mají nové typy kotlů podstatně vyšší účinnost při využití paliva. Zatímco staré kotle dokázaly využít palivo jen asi ze 70%, u nejnovějších dosahuje účinnost až 95 % a tato úspora není pro rozpočet rodinného domu zanedbatelná.
K úniku tepla pláštěm již téměř nedochází. Běžně se uvádí ztráty pouze okolo 3%. Nové kotle jsou jednodušší na obsluhu, rozměrově menší a ekologické, protože do ovzduší uvolňují až o 60% méně škodlivin než kotle staré.