Zábradlí z nerezu – opora i ozdoba Zobrazit fotky zobrazit 5 fotek Představujeme značková nerezová zábradlí ve čtyřech designových podobách (Berlin, Innsbruck, Erfurt + Darmstadt, Jena). Řešení ve formě systémových modulů, které se liší v profilech a rozměrech trubek a tyčí, i v doporučených roztečích mezi sloupky. Důraz kladený na řešení detailů a snadná údržba.

Jako stavebnice

Přední výrobce s více jak stoletou tradicí, frankfurtská firma Kugel-Bär, nabízí nerezová zábradlí ve čtyřech designových řadách (Berlin, Innsbruck, Erfurt + Darmstadt, Jena) jako systémové moduly. Liší se jak v profilech a rozměrech trubek a tyčí, tak v doporučených roztečích mezi sloupky, na které je třeba pamatovat především v projektu. Možné je uchycení sloupků jak do podlahy, tak z boku.

Jednotlivé díly zábradlí se k sobě šroubují a lepí, většinou bez dalších složitých úprav. Montáž by měl zvládnout i průměrně šikovný kutil. Variabilní a široká je nabídka výplní mezi sloupky. Ty mohou tvořit duté nebo plné tyče, nerezová lanka, sklo či perforovaný plech.

Na detailu záleží

Co činí nerezové zábradlí výjimečným, je kouzlo a krása detailů. Jednotlivé koncovky, záslepky, úchyty tyčí, přechodky, klouby či držáky výplní, jsou sami o sobě výrazným designovým prvkem. Samostatnou kategorií jsou pak madla. Nedáme-li přednost jednolitému nerezovému vyznění, můžeme vzhled zábradlí „narušit“ madlem dřevěným nebo lanovým.
Foto: BURGER obchod, zábradlí Erfurt
Foto: BURGER obchod, zábradlí Erfurt
Foto: BURGER obchod, zábradlí Berlin, Erfurt + Darmstadt a Innsbruck
Foto: BURGER obchod, zábradlí Berlin, Erfurt + Darmstadt a Innsbruck
Nehodí se všude

Ačkoli jsou na zábradlí používané vysoce kvalitní slitiny ušlechtilých ocelí (1.4301, 1.4305, 1.4541) , je třeba se vyvarovat několika vnějším vlivům, které by mohli materiál poškodit. Nerezu nesvědčí silně průmyslově znečištěné ovzduší, škodliviny z výfukových plynů, vápenný, cementový nebo ocelový prach, posypová sůl či větší obsah chloridu ve slané vodě.

Údržba s rozumem

Pro zachování všech vlastností nerezových zábradlí by se několikrát ročně měla provádět údržba. Povrch je třeba průběžně udržovat bez agresivních nečistot, nejlépe jen pomocí čisté vody nebo horké páry a to bez jakýchkoli přísad. Možné je využít také speciální sprej na nerezovou ocel.
Foto: BURGER obchod, zábradlí Innsbruck
Foto: BURGER obchod, zábradlí Innsbruck