Zámková dlažba slouží věky

Zámková dlažba slouží věky

Zámková dlažba slouží pro úpravy chodníků, teras, příjezdových cest a dalších míst, která vyžadují zpevněný povrch. A slouží skutečně věky.

Víte, která venkovní dlažba je nejoblíbenější?

Víte, která venkovní dlažba je nejoblíbenější?

Pro někoho je nadcházející léto především dobou odpočinku. Jiní využívají dlouhé teplé dny na zvelebování domu či zahrady. Pokud by vašemu dvorku, zahradě nebo terase slušela nová dlažba, případně i další zajímavé architektonické prvky, trh nabízí spoustu možností. A která že je mezi venkovními dlažbami ta u nás nejoblíbenější? Dnes už tradiční 'zámkovka.'

Zkrášlete si zahradu zámkovou dlažbou

Zkrášlete si zahradu zámkovou dlažbou

Zámková dlažba je dnes už ověřenou klasikou. Setkáme se s ní na chodnících a plochách náměstí našich obcí a měst, v parcích, zahradách i malých zahrádkách. Je cenově dostupná, trvanlivá a snadno rozmontovatelná. Přitom už se dnes nabízí v mnoha tvarových i barevných variantách.

Krásná, praktická a levná zámková dlažba

Krásná, praktická a levná zámková dlažba

Venkovní dlažby dotvářejí individuální představy o bydlení a jejich použití je stále častější. Dlažba se vrací v plné slávě a společně s ní slaví úspěch klasické dlažby zámkové, vyrobené z betonu.

Strojní pokládka zámkové dlažby

Strojní pokládka zámkové dlažby

Při pokládání větších ploch zámkové dlažby by byla práce dělníka dnes už nemyslitelným řešením. Kdy se však strojová pokládka již vyplatí a jaká má specifika, výhody, ale třeba i omezení?

Barevná dlažba zvýrazní zahradu

Barevná dlažba zvýrazní zahradu

Při vytváření okolí svého bydliště či zahrady je nutné do tohoto prostoru umístit také zpevněné plochy či zpevněné cesty v trávníkových plochách. V dřívějších dobách se tyto plochy vyznačovaly množstvím co nejlevnějšího nebo obyčejného betonu či betonových dlaždic, proč ale používat materiály, které jsou dnes již raritou a chladný povrch, nikoho netěšící a nevzhledný, vystřídali různě barevné a tvarově velice různorodé zámkové dlažby a vegetační tvárnice.

Proč se rozhodnout pro zámkovou dlažbu?

Proč se rozhodnout pro zámkovou dlažbu?

Původně byla zámková dlažba určena především na velké prostranství, zatěžované plochy a pěší zóny. Už se asi nedopátráme, kdo zámkovou dlažbu přenesl do své zahrady, důležité avšak je, že se v ní zabydlela. A důvod? Snad se zavděčila tím, že je možné vytvářet velké množství vzorů a barevných kombinací nebo svými praktickými vlastnostmi. Jednotlivé dílce zámkové dlažby se pokládají tak, že do sebe díky „zámku“ zapadají.