Zdravý a komfortní život ve srubovém domě Zobrazit fotky zobrazit 11 fotek

Málokdo se pozastaví nad srubovou chatou, kterou si jeho známí pořídí k rekreačním účelům. Na využití tohoto typu dřevostavby k běžnému bydlení však zatím příliš zvyklí nejsme. Možná byste se ale divili, kolik takových srubových domů už v Česku stojí, přestože bývá problém v mnoha lokalitách se schválením jejich výstavby kvůli územnímu plánu (svým vzhledem srubové domy často nezapadnou do okolní výstavby). Leckde je však stavební úřad mnohem vstřícnější.

Příjemné klima v souladu s přírodou

Ekologické a ekonomické dřevostavby si v posledních letech získávají stále více příznivců a díky tomu zažívají hotovou renesanci. Pro tento sílící trend hovoří nejen současný imperativ návratu k přírodě, ale také cenová dostupnost a řada jedinečných vlastností, kterými sruby, roubenky a dřevěnice disponují.

Společným jmenovatelem všech těchto staveb je dřevo, které je mezi přírodními materiály z pohledu stavebnictví naprosto jedinečné. Jde o materiál, který je pružný, snadno se zpracovává i likviduje a je trvanlivý. Navíc výborně tepelně izoluje. Svou dlouhodobou životnost prokazuje během celé naší historie. Tichými svědky vysoké trvanlivosti dřeva jsou starší dřevostavby na českých a moravských horách a vrchovinách, které v plné kráse zdobí ráz místní krajiny už po několik století a jsou často zachovalými kulturními památkami.

Dřevostavby plně uspokojí vaše představy zdravého domova, protože nabízejí příjemné bydlení bez jakýchkoli škodlivých a zdraví nebezpečných konstrukčních materiálů. Navíc díky tomu, že dřevo dýchá, zaručuje vám takový rodinný dům po celý rok příjemné klima.

Poměrně paradoxně zní informace, že dřevo je odolné vůči ohni. Je to nicméně tak – dřevo totiž nehoří ihned po kontaktu s ohněm, ale proces jeho samovznícení nastává až při teplotách nad 300 °C. Pro porovnání uveďme, že materiály jako ocel nebo železobeton ztrácejí své mechanické vlastnosti už při 200 °C.
Atypické řešení srubové dřevostavby
Atypické řešení srubové dřevostavby
Bungalov 1B
Bungalov 1B
Komfort 1
Komfort 1
Komfort 1
Komfort 1
Lagos
Lagos

Skvělé izolační vlastnosti vhodné pro nízkoenergetické bydlení

Dřevo je díky svým vynikajícím izolačním vlastnostem a nízké tepelné vodivosti ideálním materiálem pro výstavbu nízkoenergetických domů. Společnost Moravia Wood vyslyšela volání stavitelů po přírodních materiálech i v oblasti tepelné a zvukové izolace a přinesla na trh korkovou izolaci.

Masívní hranoly, které tvoří obvodové stěny rodinných domů, vytvářejí prostor pro tepelnou izolaci, jíž je v tomto případě sypaný korek. Takto vytvořená konstrukce stěny je difúzně otevřená a může tak stále dýchat. Díky vynikajícím vlastnostem korku není třeba chránit tepelnou izolaci parotěsnou folií a neprodyšně tak uzavřít vnitřní prostory staveb. V takto zhotovených rodinných domcích a chatách vzniká velmi příznivé mikroklima pro zdravé bydlení.

S pomocí korkové izolace docílíte ve svém novém domově nejen nízké spotřeby energie na vytápění v zimě, ale zároveň příjemně chladné klima v létě. Stavby ze dřeva jsou tak k vaší peněžence příznivé nejen ve fázi výstavby, ale také v průběhu samotného užívání.

Zdroj: www.moraviawood.cz
Orion
Orion
Orava
Orava
Timea S
Timea S
Přehrada
Přehrada
Morava
Morava
MORAVIA WOOD TRADING, s.r.o. Poslat poptávku