Jak zastínit zimní zahradu

Jak zastínit zimní zahradu

Zimní zahrada je skvělým místem pro odpočinek a relaxaci. V létě se však přehřívá a vyžaduje účinné větrání a hlavně STÍNĚNÍ.

Jak jednoduše zastínit zimní zahradu

Jak jednoduše zastínit zimní zahradu

Hezké chvíle strávené posezením v zimní zahradě nám mohou velmi znepříjemnit sluneční paprsky, které svým působením mohou ze zimní zahrady vytvořit skleník.

Zimní zahrada z lodžie

Zimní zahrada z lodžie

Využijte odpočinkové zimní období s nedostatkem světla na vylepšení svého příbytku. Na jaře budete mít radost z rozkvetlé lodžie.

Jak postavit funkční zimní zahradu

Jak postavit funkční zimní zahradu

Zimní zahrada prodlouží náš bezprostřední kontakt s přírodou na celý rok. Vlastně vytvoří iluzi, že jsme stále součástí zahrady, respektive v ní, bez ohledu na počasí a konkrétní roční období. Jaké zimní zahrady známe, z jakých materiálů jsou konstruované, jaké volíme zasklení a jaké mají zimní zahrady nároky na tepelnou izolaci a větrání?

Zpříjemněte si život zimní zahradou

Zpříjemněte si život zimní zahradou

V zimní zahradě si prodloužíme slunné chvilky uprostřed příjemné zeleně. Byť bude venku zuřit zima a naši zahradu pokryje bílá sněhová peřina, budeme se na to všechno dívat z příjemně vyhřáté a ozeleněné zimní zahrady.

Jaký profil je pro zimní zahrady nejvhodnější?

Jaký profil je pro zimní zahrady nejvhodnější?

Krása zimních zahrad okouzluje mnohé z nás. Aby se stala také plnohodnotnou součástí dobře tepelně izolovaného domu, musíme vybírat z kvalitních materiálů. Nejlepší vlastnosti nám nabídnou hliníkové a plastové profily.

Zasklením lodžie a balkonu zvětšíte byt

Zasklením lodžie a balkonu zvětšíte byt

Pokud máte lodžii nebo balkon a zdá se vám, že tyto prostory nejsou dostatečně využité, nabízí se velice jednoduché a efektivní řešení. Zasklením lodžie nebo balkonu můžete získat další místnost, která se dá využít jako úložné prostory, menší terasa nebo malý skleník.

Výběr skla pro zimní zahradu

Výběr skla pro zimní zahradu

Zimní zahrady poskytují příjemné útočiště, kde si můžete vychutnávat sluneční paprsky v době, kdy za okny již panuje chladné počasí. Kromě toho vám zimní zahrada ušetří peněženku za vytápění. Oáza pro astmatiky je dalším z argumentů mluvících pro zimní zahradu. Čerpat síly a dýchat vlhký vzduch prospěje i těm, kdo trpí záněty průdušek. Pokud vás argumenty přesvědčily, pojďte se s námi podívat, jak důležité je zasklení zimní zahrady.

Okna každým coulem

Okna každým coulem

Okna s obchodní značkou TITAN PREMIUM® jsou zhotovena ze systému aluplast - špičkového pětikomorového profilového systému německé výroby se zástavbovou hloubkou rámu 70 mm. Jde o systém, jehož tepelně a zvukově izolační vlastnosti i celková mechanická a estetická charakteristika jsou na vysoké úrovni. Náročné zákazníky lze uspokojit i dodávkou výrobků, zhotovených ze šestikomorového profilového systému, a to se zástavbovou hloubkou rámu 80 mm - obchodní značka TITAN MAGNUM®.

Kde léto nikdy nekončí

Kde léto nikdy nekončí

Zimní zahrada, sauna, bazén – tak nějak jsme si již zvykli na to, že tyto prvky bydlení chápeme jako nadstandardní. V běžném životě se bez nich docela dobře obejdeme, nicméně, kdo si chce pořídit luxusnější styl bydlení a využít netradiční řešení komfortu, pro toho je zimní zahrada ideálním doplňkem rodinného domu. Lze ji totiž, na rozdíl od výše zmíněných prvků, využívat celoročně a prakticky bez přípravy.
Jestlipak ale víte, kam počátky zimních zahrad spadají? Pokud ne, pak následující řádky budou určeny právě vám.

Krása ze skla

Krása ze skla

Sklo zná dnes každý, ale možná, že málokdo si vybaví, že nejstarší skleněné nádoby jsou téměř 4000 let staré a že pocházejí z Egypta. Za dnešní vzhled křehké krásy vděčíme starým Féničanům, kteří před 2000 lety vynalezli sklářskou píšťalu. Byl to převratný vynález, který umožnil foukáním skla rychle a levně vyrobit nové druhy skleněných nádob. Proto jí skláři dodnes zůstali věrní. Každému se však nedařilo vyrábět pěkné a kvalitní sklo. Fígl byl v tom, že sklář musel umět vybrat vhodný písek, přidat správné množství rozličných přísad a mít obě ruce pravé…