Zjednodušte si život a zateplete nejen plochou střechu Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky

Zima je za námi a mnozí z nás jsou rádi, že se mohou trochu ohřát. Tento pocit ale nevydrží navždy. Při první tropické noci budete přemýšlet, jak se ochladit. Ano, i zde může pomoci kvalitní izolace střechy. 

Zateplení plochých střech je téma, které nemusí být zcela nutně řešeno ihned při stavbě domu. Je zcela běžné, že se v průběhu času na trhu objevují stále dokonalejší zateplovací materiály a stejně tak se vyvíjí i postupy pro aplikaci těchto přípravků. Zřejmě k nejsložitějším patří zateplení ploché střechy.

Zateplete si domov jako u BMW

Představte si průměrný autosalon. Vidíte ho před sebou? Teď si představte autosalon značky BMW. Rozhodně se nejedná o pouhou krabici s plochou střechou, souhlasíte? Jistě si dokážete představit, že zateplit jakýkoliv autosalon, přestavuje opravdovou výzvu. Jak je tomu asi u prémiové značky, která se v posledních letech vydala ekologickou cestou a nastartovala trend elektromobilů?
BMW se rozhodlo pověřit společnost Honter, která je na evropském trhu exkluzivní distributor stříkaných polyuretanových izolačních materiálů FOAM LOK™, zateplením montážních prostor v Německu. Tento pilotní projekt by měl posloužit jako ukázka možností v ekologickém zateplení plochých střech. 
Zateplování střechy
Zateplování střechy

Mnoho výhod pod jednou střechou

Použitím stříkané pěny k zateplení ploché střechy předejdete mnoha nepříjemnostem. Navíc se tak vyřeší hned dva problémy najednou: k dispozici budete mít 100% zateplení a finální hydroizolační vrstvu bez jakýchkoliv spojů. Pěny FOAM-LOK™ 2800 a  FOAM-LOK™ 3000 dokonale přilnou k povrchu a vytvoří celistvou vrstvu bez nutnosti mechanického kotvení. Velice důležitým faktem je i skutečnost, že tento postup eliminuje možnost zatékání a jiné závažné problémy, které jsou běžné při použití obvyklých technologií, jako jsou asfaltové pasy a jiné membrány.

Střešní systém FOAM-LOK pro ploché střechy eliminuje navíc i tepelné mosty a řeší zateplení složitějších střešních detailů. Pěna FOAM-LOK minimálně zatíží střešní konstrukci, což poskytuje velkou výhodu při izolaci stávajících střech. V kombinaci s hydroizolačním nátěrem získáte systém, který vyžaduje jen minimální údržbu a vydrží řadu let.

Dvojité snížení nákladů

Nejenže monolitickým systémem zabráníte největšímu nešvaru střech – zatékání ve spojích, zároveň eliminujete teplené mosty a dosáhnete nízkého zatížení střechy. Rychlá a levná aplikace vám ušetří nemalé náklady. Povrch navíc odolá běžné zátěži a je pochozí v rámci údržby a nevadí mu ani krupobití. 
Zateplená střecha
Zateplená střecha
Zdroj: www.honter.eu
HONTER Company s.r.o. Poslat poptávku