Zjednodušte si život a zateplete střechu Zobrazit fotky zobrazit 4 fotky

Zima je za námi a mnozí z nás jsou rádi, že se mohou trochu ohřát. Tento pocit ale nevydrží navždy. Nejpozději při první tropické noci budete přemýšlet, jak se ochladit. Ano, i zde může pomoci kvalitní izolace střechy. 

Zateplení střechy je téma, které nemusí být zcela nutně řešeno ihned při stavbě domu. Je zcela běžné, že se v průběhu času na trhu objevují stále dokonalejší zateplovací materiály a stejně tak se vyvíjí i postupy pro aplikaci těchto přípravků. Zřejmě k nejsložitějším patří zateplení ploché střechy.

Zateplete si domov jako u BMW

Představte si průměrný autosalon. Vidíte ho před sebou? Teď si představte autosalon značky BMW. Rozhodně se nejedná o pouhou krabici s plochou střechou, souhlasíte? Jistě si dokážete představit, že zateplit jakýkoliv autosalon, přestavuje opravdovou výzvu. Jak je tomu asi u prémiové značky, která se v posledních letech vydala ekologickou cestou a nastartovala trend elektromobilů?

BMW se rozhodlo pověřit společnost Honter, která je na evropském trhu exkluzivní distributor stříkaných polyuretanových izolačních materiálů FOAM LOK™ zateplením svého největšího autosalonu v Polsku. Tento pilotní projekt by měl posloužit jako ukázka možností v ekologickém zateplení plochých střech a to nejen pro další autosalony této značky po celé Evropě. 
Zateplení střechy stříkanou pěnou
Zateplení střechy stříkanou pěnou
Zateplení střechy stříkanou pěnou
Zateplení střechy stříkanou pěnou

Mnoho výhod pod jednou střechou

Použitím stříkané pěny k zateplení ploché střechy předejdete mnoha problémům. Pěny FOAM-LOK™ 2800FOAM-LOK™ 3000 dokonale přilnou k povrchu a díky své struktuře vytvoří naprosto rovný povrch. Zabráníte tak asi největšímu nešvaru tohoto typu střech - stojící vodě. Povrch navíc odolá běžné zátěži, je zcela pochozí a nevadí mu ani krupobití.

Díky světlé barvě ochranných krycích nátěrů dosáhnete výrazných úspor nákladů na klimatizování prostorů pod střechou. Běžně používané asfaltové pláty velmi dobře absorbují teplo. Prostor pod nimi je tak ohříván až na mnohdy nepříjemné hodnoty. Se světlými nátěry tomuto efektu předejdete a v létě nebudete muset nechat klimatizaci zapnutou klidně celou noc. 
Zateplení střechy stříkanou pěnou
Zateplení střechy stříkanou pěnou
Zdroj: www.honter.eu
HONTER Company s.r.o. Poslat poptávku