Dobrý den,
protože vlastním menší domek, který nepatří, dle mého názoru, mezi energeticky náročné, uvažuji o získání energie na ohřev TUV a otop domu nějakou alternativní metodou.
Podkroví domu jsem od stávajícího topení (plyn) odstříhnul a instaloval jsem TČ vzduch/vzduch, respektive inverzní klimatizaci.
Můj dotaz tedy zní, co je výhodnější pro ohřev TUV a topení pro přízemí domu, pokud jsem se omezil na volbu solární energie t.j. tepelné kolektory ( sedlová střecha orientovaná na jih ) a tepelným čerpadlem vzduch/voda .
Rád bych využil konzultace ve Vaší českobudějovické kanceláři, pokud je to možné prostřednictvím tohoto mailu iniciovat.
Děkuji předem za Vaší odpověď. S pozdravem

Odpověď Hezký den,na ohřev užitkové vody je možné použít termické sluneční zařízení a bude samozřejmě záležet na velikosti kolektorové plochy jakou měrou bude možno podporovat i vytápění domu.Zajímavou alternativou pro ohřev vody je také fotovoltaické zařízení, které by vám navíc mohlo vyrábět i elektřinu pro jiné účely. Aby bylo možné vám kvalifikovaně poradit, je potřebné znát více informací o vašem domě i jeho technologiích.Pokud budete chtít osobně u nás v ECČB poradit, můžete si s námi dojednat termín. Potřebné informace najdete na našich stránkách: www.eccb.cz.
Energy Centre České Budějovice