Dobrý den,

čeká nás na chalupě vyměnit staré rezavé drátěné pletivo. Jaký typ máme zvolit? Je potřeba výměnu zadat odborné firmě nebo je montáž zvládnutelná i svépomocí?

Děkuji

Odpověď Na odpověď jsme se zeptali technického poradce firmy PLOTY VAMBERK - WIRE METAL s.r.o. p. Švagra.

Popisovat veškeré typy plotů, které jsou dnes na trhu by dalo na několik stránek, proto doporučuji při výběru navštívit např. portál www.e-pletivo.cz, kde jsou desítky typů plotů přehledně vyobrazeny a jsou u nich popisy vhodnosti použití a technické parametry. Samotná montáž plotů je pro šikovného řemeslníka lehce zvládnutelná. Samotná montáž je prakticky kombinace zemních prací (vyhloubení děr na plotové sloupky), následně betonáž sloupků a po zatvrdnutí natahování pletiva nebo montáž plotových panelů. Samotné montážní postupy a pokyny se liší podle druhu plotu, ale na portálu www.e-pletivo.cz jsou u každého typu plotu podrobně montážní postupy popsány v sekci dokumenty. Samotná montáž není fyzicky náročná, pouze hloubení jam pro sloupky je namáhavé. Ovšem firma PLOTY VAMBERK - WIRE METAL s.r.o. půjčuje k větším zakázkám zdarma ruční vrtací benzínové stroje se zemními vrtáky, kterým se dají díry na sloupky lehce vyvrtat. Dále např. pro správné vyměření poloh a umístění sloupků i laserové rotační nivelizační výškoměry, speciální druhy kleští, nářadí, atd... Veškeré informace pro stavbu svépomocí získáte na jejich portálu www.e-pletivo.cz. Zde si můžete i zakoupit potřebný materiál, který dovezou po celé ČR zdarma.

V případě objednání si stavby plotu na klíč odborná firma postaví celý plot dle Vašeho zadání. Ovšem je potřeba počítat s vyšší finanční náročností (cca. 600 - 2000 Kč za metr plotu - dle náročností prací a typu drátěného plotu). Je tedy na vás, zda chcete ušetřit a pustíte se do výstavby sami (kdy je finanční náročnost na nákup materiálu cca. třetinou z ceny stavby na klíč) a nebo zvolíte dražší, ale bezpracnou verzi - stavbu na klíč.
PLOTY VAMBERK – WIRE METAL, s.r.o.