Bydlení ve Vochově přináší venkovský klid a Plzeň na dosah Zobrazit fotky zobrazit 8 fotek

Plzeň jako čtvrté největší město republiky přináší spoustu pracovních příležitostí a patří k sídlům, která nabízejí široké možnosti služeb, vzdělávání a kultury. Poptávku po bydlení, které je cenově dostupné a kvalitní, tu už řadu let naplňuje společnost Cortuza Group. Úspěšně realizovali řadu developerských projektů a nyní staví rodinné domy i byty ve Vochově. Deset minut od Plzně, kousek do přírody a ve variantách „šitých na míru“ menším či větším rodinám nebo dvojicím bez závazků. Zkrátka možnosti bydlení nabízí pro zájemce v nejrůznějších životních fázích. Jako stavební materiál, který je optimální z hlediska provádění stavby i pohledu koncového uživatele, zvolili Ytong, který je zde použit v řešení s Lambdou YQ bez dodatečného zateplení. Tato varianta spolehlivě plní normy úsporného bydlení a současně napomáhá vytvořit zdravé klima. 

„Vochov je v podstatě naše „výkladní skříň“ a na realizaci a výběru kvalitního materiálu jsme si dali záležet. Lokalita je populární díky své cenové hladině a zároveň příjemnému místu, kterým naše Slunečné svahy jsou. Vybudovali jsme tu už 300 bytů a dalších 300 až 350 se chystáme postavit. Zdicí systém Ytong je podle nás nejlepší variantou pro ty, kteří zde chtějí žít – je to úsporné a ekologicky šetrné bydlení. Těší mě, že zde připravujeme bydlení pro spoustu rodin a myslíme si, že z dlouhodobého hlediska jsou to vlastnosti, které během užívání domu ocení nejvíc. Z hlediska provádění stavby jsme si Ytong oblíbili pro přesnost a rychlost výstavby,“ říká Ondřej Zapoměl, majitel společnosti Cortuza Group. 

Výstavba domů ve Vochově
Výstavba domů ve Vochově

Obvodové zdivo – žádaná Lambda YQ

Pro obvodové zdivo byla zvolena nejnovější řada tepelněizolačních tvárnic Lambda YQ, která se od svého uvedení na trh v roce 2016 stala nejžádanějším produktem výrobce. Tvárnice má vynikající tepelněizolační vlastnosti a dosahuje unikátní kombinace pevnosti, hmotnosti a tepelné vodivosti. Důležité je, že byla vyvinuta pro rychlé a jednoduché stavění bez nutnosti dodatečného zateplení – jednovrstvým zděním s Lambdou YQ je možné dosáhnout norem stanovených pro nízkoenergetické a pasivní budovy jak nyní, tak i po roce 2020. Tím je možné spořit čas a náklady při výstavbě. Díky tepelněizolačním vlastnostem je úsporný také provoz domu – i bez zateplení patří mezi energeticky hospodárné domy. 

Obvodové zdivo
Obvodové zdivo

Jednovrstvé řešení – pozitiva pro zdraví i budoucí úspory na opravy

Ytong se vyrábí ze základních přírodních surovin – tvoří ho křemičitý písek, cement a voda. Díky porézní struktuře je velmi lehký a pro obyvatele domu je asi nejdůležitější, že vytváří zdravé klima v domě. Obsah vápna v materiálu vytváří zásadité prostředí s přirozenou regulací vzdušné vlhkosti. Nevhodně navržené či řešené zateplovací materiály mohou toto vnitřní klima negativně ovlivnit – vytvářejí rizika písní, objevuje se poškození hmyzem i ptáky jsou méně odolné proti požáru. Nehledě na jejich omezenou životnost. Majitelé domů a bytů ve Vochově se mohou spolehnout na to, že jejich dům v nezměněné podobě po stránce stavebního materiálu přetrvá generace. U domů se zateplením, kde je životnost v řádech dvacet až třicet let, majitele často ve fázi po splacení hypotéky čekají nové investice. 

Zdroj: www.ytong.cz

Bydlení ve Vochově - interiér
Bydlení ve Vochově - interiér
Bydlení ve Vochově
Bydlení ve Vochově
Bydlení ve Vochově - koupelna
Bydlení ve Vochově - koupelna
Bydlení ve Vochově - výstavba
Bydlení ve Vochově - výstavba
Bydlení ve Vochově
Bydlení ve Vochově