Čalouněnou nebo dřevěnou postel? Zobrazit fotky zobrazit 13 fotek

V posteli trávíme třetinu svého života. Proto se vyplatí výběr postele dobře rozvážit a zvolit takovou variantu, která bude přesně vyhovovat našim požadavkům. Postel ovšem neslouží pouze jako místo odpočinku a relaxace. Může nabídnout také praktický úložný prostor nebo zajímavý design. Nejoblíbenější jsou klasické dřevěné postele a čalouněné postele. Jaké mají výhody a nevýhody a jaký druh by lépe vyhovoval vám?

Čalouněné i dřevěné postele jsou oblíbené pro dobrý poměr kvality a ceny. Rozměry postelí i dvoulůžek mohou být standardní, ale v nabídce jsou také prodloužené postele a velká letiště. Minimální šířka postele pro jednoho spáče musí být aspoň 80 cm. Čím širší postel, tím pohodlnější spaní. Optimální výška postele i s matrací se pohybuje kolem 45 až 55 cm. Z vyšší postele se nám bude vstávat pohodlněji, obzvláště pak starším lidem či lidem s omezenou hybností.

Čalouněné postele

Když se řekne čalouněná postel, možná si mnozí představí čalouněnou válendu s péry z nějakého supermarketu. Pokud vybíráme skutečně kvalitní postel, pak vybíráme jinde. V nabídce jsou čalouněné rámy, které podle individuálních potřeb doplníme vybranou matrací, takže i moderní čalouněná postel nabídne komfort a zdravý spánek. Pro mluví také to, že ačkoli jsou současným trendem lehké a vzdušné postele, jsou čalouněné postele pořád stálicí na trhu.

Nabídka designů, vzorů, barev a zajímavých materiálů čalounění je tak široká, že má každý šanci vybrat si tu nejlepší a do interiéru ložnice nejvhodnější variantu. Čalouněné postele mohou mít jednolitý design vybrané látky, nebo se kombinuje čalounění s dřevěnou částí.

Čalouněné postele nabízí praktické možnosti úložného prostoru. Snadno a rychle se do něj dostaneme odklopením postele a máme dobrý přehled o uložených věcech. Nemusíme kupovat žádné sestavy úložných boxů na kolečkách, lámat si hlavu s jejich rozměry a vhodným vzhledem.
Postel Carrera s LED osvětlením, barevnou kompozici si volí zákazník
Postel Carrera s LED osvětlením, barevnou kompozici si volí zákazník
Pohled do úložného prostoru postele Carrera s LED osvětlením
Pohled do úložného prostoru postele Carrera s LED osvětlením
Postel Cezar
Postel Cezar
Postel Atlantis
Postel Atlantis
Postel Arte
Postel Arte
Postel Kalipso
Postel Kalipso
Postel Nike P
Postel Nike P
Postel Lastra
Postel Lastra

Dřevěné postele

U dřevěné postele kupujeme pouze rám postele (nebo manželského dvojlůžka), který snadno doplníme roštem a matrací. Nohy dřevěné postele by měly být pevné, aby zajistily dostatečnou stabilitu postele. U dřevěných postelí může být úložný prostor. Nejčastěji má formu výsuvných šuplíků, nebo můžeme dokoupit úložné boxy.

Dalším hlediskem, podle kterého budeme vybírat, je použitý materiál (masiv, dýha), jeho vlastnosti a design. Pokud si přejeme cenově dostupnější postel z masivu, vybereme si z měkčích dřevin, jako je smrk či borovice. Bukové nebo dubové postele jsou samozřejmě dražší. Nicméně dřevo zůstává oblíbeným přírodním a nezávadným materiálem, který má nezaměnitelné kouzlo. Dřevěná postel je vhodnou volbou pro alergiky, protože se snadno udržuje a nedrží se v ní prach a roztoči.
Masivní postel Adam
Masivní postel Adam
Masivní postel Jana
Masivní postel Jana
Masivní postel Salma
Masivní postel Salma
Masivní postel Petra
Masivní postel Petra
Ať už si vyberete jakýkoli rám postele, nezapomeňte, že je třeba jej doplnit kvalitní matrací, která bude vyhovovat právě vám a vašim potřebám.

Zdroj: www.nabytek-eno.cz