Spárovací hmoty s dárkem pod víčky

Spárovací hmoty s dárkem pod víčky

Plánujete dokončení, rekonstrukci kuchyně či koupelny, balkónu či terasy a hledáte nejvhodnější barevnou spárovací hmotu? A co takovou, která skrývá pod víčky dárek.

Zateplete s ETICS Cemix THERM P SILVER

Zateplete s ETICS Cemix THERM P SILVER

Plánujete zateplování svého domu? Zvažte, zda nepoužít zateplovací systém ETICS Cemix THERM P SILVER od společnosti LB Cemix. Kompletní zateplovací systém má oproti jiným řešením značné výhody.

Představujeme podlahové systémy CEMIX

Představujeme podlahové systémy CEMIX

Podlahové systémy Cemix řeší možnosti roznášecích a ukončovacích vrstev horizontálních nosných konstrukcí pomocí cementových potěrů, samonivelačních potěrů na bázi síranu vápenatého a široké škály samonivelačních stěrek.

Orientujete se ve strukturálních omítkách?

Orientujete se ve strukturálních omítkách?

Mnozí si ještě vzpomenou na dobu, kdy břízolit byl jedinou šlechtěnou vrchní omítkou a barevně řešená fasáda byla výjimkou. Dnešní široká nabídka probarvených omítek a fasádních barev, do které velkou měrou přispívá i značka Cemix, umožňuje vtisknout každému objektu jeho osobitou tvář a charakteristický výraz.

Izolace pod keramickým obkladem

Izolace pod keramickým obkladem

Na keramický obklad zatěžovaný vodou či vystavený účinkům vnějšího prostředí je potřeba nahlížet s potřebným respektem. Vypovídají o tom popraskané dlažby na balkonech a terasách, odlupující se obklad na soklech nebo vlhké mapy na zdech v okolí sprch a koupelen. K odlupování keramického obkladu dochází pronikáním vody do konstrukce pod obkladem. Příčinou bývá stárnutí dříve používaných materiálů a technologických postupů při jejich výstavbě, o nekvalitním provedení detailů ani nemluvě.

Revitalizace panelových domů

Revitalizace panelových domů

Většina panelové zástavby v ČR vznikala na přelomu 60. a 70. let minulého století s plánovanou životností těchto bytových domů 30 až 40 let. V současné době stojí mnozí majitelé, před poměrně složitou a nákladnou revitalizací těchto domů. Při dlouhodobém odkládání oprav panelového domu dochází k projevům závad konstrukčních částí domu, následně ke snižování užitných vlastností a ke zvyšování provozních nákladů. Z těchto důvodů jsme pro majitele bytových domů, předsedy BD a SVJ připravili náš program na Revitalizaci panelových domů.

Nezaslouží si dům či byt pořádnou omítku?

Nezaslouží si dům či byt pořádnou omítku?

S vlhkostí ve zdivu se potýká mnoho bytů i rodinných domů. Problém se neprojevuje jen při vysoké hladině spodních vod nebo po jarních povodních. Je to všudypřítomný problém a odvlhčovaní nový omítkový systém je výborným a hlavně účinným řešením. Skutečnost je taková, že většina těchto vod obsahuje rozpuštěné různé soli. V důsledku jejich působení (krystalizace) dochází k narušení omítek. Obvykle se tvoří vlhkostní mapy, výkvěty solí, odlupují se nátěry a odpadává omítka. Někdy je poškození natolik veliké, že dojde k narušení vlastního zdiva, sníží se tepelný odpor zdiva, zvýší se hmotnost stavby a zhorší se vnitřní klima. Často jsou tyto jevy doprovázeny nebezpečnou tvorbou plísní, řas a hub.
Co s tím?

Slaďte spárovací hmoty s obklady

Slaďte spárovací hmoty s obklady

Keramickým a dalším obkladovým plochám moderních povrchů dnešní doby dominuje barevná elegance a sladění i těch nejmenších detailů. Odzvoněno je podpultovým dlaždicím či nedostatkovým mozaikám vyspárovaným jednotnou bílou nebo šedivou barvou. Nejnovějším trendem moderních interiérů i exteriérů dnes je slaďování vybraných obkladů s barvou spárovací hmoty.