Funkce uživatele
Moje oblíbené nemovitosti Moje filtry Upravit profil Vložit inzerát Dotazy
Region

ČESKÉREALITY.cz slaví právě dnes 20 let!

Na den přesně právě dnes před 20 lety byla zaregistrována doména ceskereality.cz, na které byl záhy v druhé polovině roku 1999 spuštěn realitní server ČESKÉREALITY.cz.

16. 8. 2019, redakce
ČESKÉREALITY.cz slaví právě dnes 20 let!

Na den přesně právě dnes před 20 lety byla zaregistrována doména ceskereality.cz, na které byl záhy v druhé polovině roku 1999 spuštěn realitní server ČESKÉREALITY.cz.

Tedy přesněji, byla spuštěna první regionální část celé budoucí sítě – Jihočeské reality. Až za několik měsíců k ní přibyly další regionální realitní servery, jež kopírovaly tehdejší kraje Čech a Moravy. Již během roku 2000 byla spuštěna celá síť sedmi regionálních webů.

V té době byl prodej či inzerce nemovitostí přes internet velkou neznámou, zejména u některých majitelů realitních kanceláří, kteří nám při prvních pokusech o spolupráci vysvětlovali, že tímto směrem se realitní trh určitě vydávat nebude :-)

Ukázka první verze webu z roku 2000

Naštěstí se nám v průběhu let podařilo přesvědčit ke spolupráci tisíce majitelů realitních kanceláří, díky kterým jsme mohli našim návštěvníkům ukázat několik milionů nemovitostí k prodeji či pronájmu. 

Ukázka webu z roku 2006

Postupně jsme přidávali další a další služby, umožnili nemovitosti topovat, umísťovat na titulní stranu, zpracovávat poptávku po nemovitostech či zařizovat realitní hlídače na nové nemovitosti z daného filtru.

Ukázka webu z roku 2012

Během 20 let se na vývoji, propagaci, obchodu či klientské lince serveru ČESKÉREALITY.cz podílelo přes 500 spolupracovníků. Někteří z nich se s námi podílejí na chodu celé sítě již od samého počátku. I díky nim se nám daří neustále zvyšovat návštěvnost serveru, jeho oblibu mezi zájemci o nemovitosti a tím pádem i u realitních makléřů. V nabídce serveru se za tu dobu objevilo již několik miliónů nemovitostí, z nichž nemalé procento jsme dokázali prodat či pronajmout. Každý den totiž evidujeme hned několik set zájemců o prohlídku vybrané nemovitosti. 

Statistika vývoje návštěvnosti – unikátní uživatelé měsíčně 2009 – 2019

V současné době server ČESKÉREALITY.cz a jeho regionální mutace využívá pro hledání nemovitostí každý druhý obyvatel naší republiky s přístupem na internet – přesně 4 099 452 unikátních návštěvníků ročně (1. 8. 2018 - 31. 7. 2019 – Zdroj Google Analytics). 

Roční statistika 2019

Před několika lety jsme spustili také mobilní verzi webu a právě díky ní dneska na síti ČESKÉREALITY.cz hledá již polovina návštěvníků nemovitosti přes mobil či tablet. 

Co chystáme do budoucna?

Během září si jako dárek nadělíme mobilní aplikaci, která ještě více zjednoduší komunikaci se zájemci o nemovitosti, zejména díky notifikacím s novými nemovitostmi přímo na displeji telefonu. 

Dále připravujeme zcela novou responzivní verzi serveru ČESKÉREALITY.cz, která by měla být o 50% rychlejší při načítání stránek. Dále bude obsahovat možnost přepnout si mutaci webu do jiného jazyka či volbu hledání nemovitostí i mimo Českou republiku. 

Nachystáni jsme i na dobu, kdy hledání nemovitostí přenechá nová generace svým osobním asistentům a hlasovému vyhledávání. Máme připraveného vlastního chatbota, který umí vyhledávat a následně i hlídat nemovitosti v požadovaném filtru.  

Děkujeme všem za podporu.

Ivo Stejskal

zakladatel serveru ČESKÉREALITY.cz