Inspirujte se: Vánoční výzdoba před dveře Zobrazit fotky zobrazit 6 fotek

Vánoce se blíží, doma se to jen blýská a všechno bliká. Zkrátka vánoční výzdoba doma je hotová, ale přede dveřmi domu nebo bytu je pusto. Vyzdobte si vánočně i tento prostor, který vás bude vítat každý den po návratu z práce a naladí vás do vánoční atmosféry. Možností je spousta, dekorace můžete nakoupit, nebo si je velmi jednoduše vyrobit. Pokud vám rostou na zahradě jehličnaté stromky, není nic jednoduššího než je nazdobit, jako ty vánoční. Jako ozdoby poslouží i jednoduché mašle nebo vyřazené ozdoby. Světýlka nesmí chybět.

Na dekorace před vchodové dveře nebo i na balkón můžete použít přírodní materiály, větvičky jehličí a pár vánočních ozdob. Vše zapícháte do truhlíku po muškátech, ozdobíte mašlí a máte hotovo. Vytvořit si tam můžete dekoraci v jakékoliv barvě. Aby Vám větvičky v truhlíku vydržely, použijte aranžovací hmotu.

V truhlíku nejlépe vypadají přírodní materiály
V truhlíku nejlépe vypadají přírodní materiály

Na zahradě si můžete jednoduše vytvořit vánoční zátiší. Použijte, co máte po ruce. Stará židle nebo malý odkládací stolek. Když je ozdobíte vázičkou s jehličím nebo jmelím, světýlky a šiškami, máte jednoduchou a krásnou dekoraci, která vydrží celou zimu.

Vánoční zátiší na zahradě
Vánoční zátiší na zahradě

Pokud máte před domem schody, je třeba je využít. Můžete na ně umístit například lucerničky. Prodávají se v různých velikostech i barvách.  Pokud schody nemáte, jednoduše postavte lucerničku na parapet. Ať už do nich dáte pravé svíčky nebo elektrické, budou krásně svítit hostům při cestě k vám domů.

Jednoduché lucerničky se svíčkami ozdobí schody před domem
Jednoduché lucerničky se svíčkami ozdobí schody před domem

Pokud bydlíte v bytě a máte alespoň balkón, můžete se pustit do výzdoby i tam. Možností jsou spousty. Od truhlíků s vánoční tématikou, které se dají koupit už hotové, nebo si je velmi snadno vyrobíte. Použít můžete vánoční řetězy, kterými omotáte celý balkón a doladíte ozdobami na stromeček. Počítejte ale s tím, že na ně bude pršet a sněžit, vhodnější je použít plastové. A samozřejmě nesmí chybět světýlka, ta vdechnou vašemu balkónu vánoční atmosféru i bez dalších rekvizit.

Řetězy, ozdoby a spousta světýlek rozzáří váš balkón
Řetězy, ozdoby a spousta světýlek rozzáří váš balkón

Pokud nemáte ani balkón nezoufejte. I za oknem se dá vytvořit krásná vánoční výzdoba v truhlíku, jako je tento. Jako základ použijte větvičky s jehličím a dál je to už na vaší fantazii. Takováto dekorace přiláká k vašemu oknu nejedno oko.

Zdroj: ČESKÉSTAVBY.cz, shutterstock.com

Za oknem v truhlíku můžete vytvořit spoustu krásných vánočních dekorací
Za oknem v truhlíku můžete vytvořit spoustu krásných vánočních dekorací