Jak často kontrolujete funkčnost dětského pokoje? Zobrazit fotky zobrazit 4 fotky

Zařídili jste dětem pokojíček a máte pocit, že máte na dlouhou dobu vystaráno? Omyl. Správně byste se totiž o pokojíček dětí měli zajímat průběžně a kontrolovat jeho funkčnost. Děti rostou a pokojíček by měl s nimi. Pokud ne, může se stát, že jim časem přestane vyhovovat. 

Je pracovní prostor dobře osvětlený?

Možná, že jste na správné umístění dětského psacího stolu mysleli při zařízení dětského pokoje. Jenže, od té doby se leccos změnilo. Má u něj vaše dítě dostatek prostoru i po letech? Zůstal u okna, kde jste ho dávali původně? Nechybí nad ním lampička, která se před nějakou dobou pokazila? Ověřte, že je pracovní plocha správně umístěna i osvětlena. Neopomeňte přitom ergonomickou židli, kterou by studující dítě mělo u psacího stolu mít.
Psací stůl Denis - dub/šedá
Psací stůl Denis - dub/šedá

Nepotřebuje matrace dětí vyměnit za novou?

Je matrace vašich dětí už téměř desetiletou oslavenkyní? To to letí! A nejspíš je zapotřebí vyměnit ji za novou. Novou matraci pro své dítě objednejte hned po tom, co mu povlečete peřiny a už se nebudete moci dívat na téměř čouhající pružiny matrace a proleželý důlek. Při jejím výběru sáhněte spíše po vyšší tuhosti – ta je pro formování páteře vhodnější.
Studentský pokoj Richie I - bílý
Studentský pokoj Richie I - bílý

Není dětská postel pro děti příliš krátká?

Ustrnula postel vašich dětí v době, kdy jim bylo pár let? Je načase ji vyměnit. Vaše dítě vyrostlo. A pokud nechcete, aby mu z postele čouhaly nohy, pořiďte mu novou. Zejména studenti ocení prostorné dětské či studentské postele šíře 140 cm, které se dají pořídit s úložným.
Postel se šuplíky Henry 140x200 cm - bílá/hnědá
Postel se šuplíky Henry 140x200 cm - bílá/hnědá

Nepotřebuje úložný prostor ulevit od starého harampádí?

V pokojíčku vašich dětí je dostatek úložného prostoru. Však jste na něm lpěli, když jste pokojíček dětem zařizovali. Jenže od té doby už uplynulo nějakých pár let a úložný prostor dětských boxů, truhel a kufříků na hračky už možná neplní svou roli a pokoj je zaházený harampádím. Zkuste nepotřebný nábytek nahradit komodou, prostornou dětskou šatní skříní či vkusnou knihovnou. Uvidíte, jak se pokojík rázem změní z dětského na studentský.
Nábytek do dětských i studentských pokojů si můžete prohlédnout na Detske-pokoje-harmonia.cz.
Nábytek Harmonia s.r.o. Poslat poptávku