Jak si poradit se stěhováním? Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky Stěhování je věda a pro mnohé z nás se stalo noční můrou. Velké množství krabic, námaha, bolavá záda a nekonečné hodiny uklízení. Navíc se objeví mnoho nepotřebných věcí i starých kousků nábytku. Kam s ním? A jak si poradit se stěhování klavíru? Odborníci mají odpovědi na všechny důležité otázky a protože mají techniku stěhování v malíčku, dokážou i zdánlivě nemožné. A pokud právě stěhujete nebo se na stěhování chystáte, pak pro vás máme užitečné rady a tipy přímo od profesionálů.

K nejběžnějším záležitostem patří stěhování bytu, které může být částečné, úplné nebo může probíhat jako výměna bytů. Jestli je celé stěhování náročné, nebo alespoň nějaká část se jeví nad naše síly, pak doporučujeme využít na stěhování odborníky. Investice do projektu na klíč nebo jen do pomoci s nejproblematičtějšími věcmi se rozhodně vyplatí.

Pojďme se podívat na užitečné rady od profesionálů právě z oblasti stěhování. Pokud se rozhodnete využít služeb stěhovací společnosti, začněte sepsáním seznamu všech stěhovaných věcí a nábytku, protože podle tohoto soupisu vám společnost může předběžně odhadnout finanční náklady na stěhování.
Pro kvalitnější spolupráci se vyplatí osobní návštěva stěhovacího technika a následná konzultace. Technik podle velikosti bytu a množství stěhovaných věcí odhadne nejen počet zaměstnanců, ale také počet a typ stěhovacích dopravních prostředků. Tento krok nesmíme podcenit, protože podhodnocení i nadhodnocení se může negativně promítnout v ceně.

Pozor, nezapomeňte zajistit volný příjezd v den stěhování a možnosti parkování co nejblíže určeného objektu. Čím blíže k domu se dostanete, tím rychlejší a levnější stěhování bude. Pokud bydlíte v paneláku nebo v budově s výtahem, měli by jste si jej minimálně jeden den předem zajistit.

Pro stěhované věci se hodí používání nejrůznějších přepravek, kartónů a také dostatečné množství balícího materiálu (např. bublinkové fólie, papír). Nezapomeňte na lepící pásky, protože ty vám dobře poslouží pro vyztužení dna krabic, které tak více vydrží.
Pokud zrovna nemáte podobné prostředky po ruce a nemáte zájem kvůli jednorázovému použití kupovat přepravky a shánět kartony, pak existuje jednoduché řešení: balící materiály si prostě od stěhovací společnosti půjčit.
Foto AAA - RIVO - STĚHOVÁNÍ
Foto AAA - RIVO - STĚHOVÁNÍ
Ať už stěhujete s firmou nebo svépomocí, určitě nezapomeňte označit křehké a skleněné věci. Předejdete tak nedozírným škodám. K poškození věcí může také dojít např. pokud křehké věci necháte uzavřené ve skříních. Proto vždy skříně vyprázdňete!

Následující praktická rada se týká demontáže nábytku: šrouby a příslušenství, které ke kusu patří dejte do sáčku a přilepte je přímo na část nábytku.
Často se v průběhu stěhování objeví dost věcí, které jste k ničemu nepotřebovali a pravděpodobně už nikdy potřebovat nebudete. Doporučujeme se jich zbavit – stejně jako starého nábytku, který již nebudete používat.
Likvidaci nábytku můžeme přenechat opět na odborníky.

Na závěr nezapomeňte na změnu vaší kontaktní adresy.

Firma AAA-RIVO nabízí kompletní stěhování a to v takovém rozsahu, který vám zaručí nejvyšší možný komfort. Můžete se na ni obrátit i s půjčováním obalového materiálu a přepravek či při likvidaci nábytku.
Foto AAA - RIVO - STĚHOVÁNÍ
Foto AAA - RIVO - STĚHOVÁNÍ