Jak si sestavit domovní rozvaděč snadno a bez starostí Zobrazit fotky zobrazit 4 fotky

Na trhu si snadno koupíme prázdné rozvodnice, které je třeba osadit přístroji potřebnými k zajištění bezproblémového chodu elektřiny v rodinném domě nebo bytě. Vznikl proto internetový portál rozvaděč.cz, který nabízí stavebníkům, ale i elektromontážním firmám kompletní hotové řešení. Umožňuje totiž navržení a následnou výrobu domovních rozvaděčů, které jsou již osazené potřebnými přístroji a jsou připravené k instalaci.

Aby bylo možné sestavit domovní rozvaděč na míru, je na portále rozvaděč.cz naprogramován konfigurátor, který pomůže zákazníkům i bez základní znalosti problematiky jednoduše navrhnout rozvaděč pro jejich dům. Výstupem z konfigurátoru je specifikace počtu a typu osazených přístrojů, ale i designu rozvaděče.

Domovní rozvaděče si snadno sestavíme tak, aby byly vybavené všemi potřebnými jističi spotřebičů a dalších elektrických zařízení v domě. Dále si můžeme zvolit počet a umístění chráničů, osazení přepěťovou ochranou a dalšími přístroji, pokud jsou třeba. A jelikož je rozvaděč obvykle součástí interiéru, je důležitý také jeho design, nikoli jen funkčnost. Nabízen je proto výběr z různých materiálových provedení rozvaděčů a jejich vzhledu.

K výrobě nakonfigurovaných rozvaděčů jsou vybírány výhradně komponenty renomovaných evropských výrobců a dodavatelů. Vyráběné rozvaděče proto splňují veškeré legislativní požadavky a jejich kvalita a spolehlivost jsou důvodem, proč na ně výrobce poskytuje svým zákazníkům záruku 5 let.
Domovní rozvaděč
Domovní rozvaděč
Konfigurátor rozvaděčů
Konfigurátor rozvaděčů

Jak funguje konfigurátor rozvaděčů

Pokud si otevřete konfigurátor rozvaděčů, otevře se defaultně konfigurátor rozvaděčů pro rodinné domy. V konfigurátoru rozvaděčů pro rodinné domy volíme základní parametry, vytápění, spotřebiče a zařízení, zahradu a další prvky. Mezi základní parametry patří určení distribuční sítě, určení materiálu rozvaděčů, způsobu jejich osazení (zapuštěný či nástěnný), umístění (uvnitř či venku), hodnotu hlavního vypínače a posléze vybíráme proudové chrániče, svodiče přepětí a jističe pro jednotlivá elektrická zařízení. Až úplně nakonec si vyplníme kontakty na sebe a informace o nakonfigurovaném rozvaděči odešleme. Poté vyčkáme na kontakt provozovatele portálu rozvaděč.cz, společnosti Callipso Pardubice, s.r.o. Vyrobený rozvaděč je připravený k instalaci a dodaný včetně všech dokladů pro revizi a kolaudaci objektu.
Řada jističů v domovním rozvaděči
Řada jističů v domovním rozvaděči

O společnosti Callipso Pardubice, s.r.o.

Internetový portál rozvaděč.cz je provozován společností Callipso Pardubice, s.r.o. , která se již téměř 20 let zabývá poskytováním komplexních služeb v oboru slaboproudých, silnoproudých a průmyslových elektroinstalací. Výroba domovních a elektroměrových rozvaděčů NN, rozvaděčů MaR a řízení technologií, rozvoden NN a dalších průmyslových rozvodných zařízení pro vlastní zakázky i zakázky svých partnerů je součástí služeb firmy již od počátku její působnosti. 
Výrobky firmy Callipso Pardubice, s.r.o. splňují všechny platné normy. Již v roce 1998 firma absolvovala schvalovací řízení na první typové řady rozvaděčů NN ve Státní zkušebně v Brně. Dnes je držitelem certifikace ESČ a certifikace na typové řady rozvaděčů do 3500 A. Všechny rozvaděče jsou certifikovány, odzkoušeny, vybaveny výrobním štítkem a součástí jejich dodávky je schéma a protokol o zkoušce.

Zdroj: www.rozvadec.cz