Jak si vybrat půjčovnu nářadí Zobrazit fotky zobrazit 4 fotky

Pokud použijeme nářadí pouze jednou do roka, nebo potřebujeme-li nářadí na specifickou práci poprvé a naposledy – pak se rozhodně nevyplatí kupovat nové. V takových případech je nejlepším řešením půjčovna nářadí. A nejenže si zde vybereme z celé řady kvalitního nářadí, u kterého nás netrápí vysoká pořizovací cena. Další výhodou půjčeného nářadí je to, že odpadají problémy s jeho skladováním v garáži nebo v dílně.

Pokud jsme v situaci, kdy musíme vyřešit různé opravy, stavební práce a chybí nám potřebné nářadí, je pro nás často jediným racionálním řešením půjčovna nářadí. Půjčovny využívají nejen amatérští kutilové, ale také profesionální firmy ke své práci na stavbě apod. Široká nabídka nástrojů a strojů od mnoha různých výrobců dává všem možnost vybrat si přesně podle svých potřeb.

Co a kde si půjčit

Pokud máme jasno, který stroj nebo přístroj si půjčíme, čeká nás výběr půjčovny. Tuto otázku není radno podcenit, protože hledáme takovou půjčovnu, kde za přijatelné půjčovné získáme služby kvalitního a moderního přístroje, nikoliv dosluhujícího modelu. Jistotou je sázka na půjčovny, kde preferují spolehlivé značky. Před zapůjčením je dobré si přístroj pořádně prohlédnout a ujistit se o jeho bezvadném stavu.

Cena

Cena půjčovného se účtuje za den, přičemž zápůjční doba je flexibilní. Nářadí si můžeme půjčit na potřebný počet dnů prakticky bez omezení. Důležitým údajem je také požadovaná záloha, která se pohybuje od tisícikoruny až do deseti tisíc korun. Další položkou, se kterou musíme počítat, je případné palivo nebo spotřební materiál, který se s provozem přístroje pojí – např. cena benzínu, brusného pásu apod. Někdy si připlatíme také za příslušenství, ale nejedná se o žádné velké částky.
Půjčovna nářadí
Půjčovna nářadí
Půjčovna nářadí
Půjčovna nářadí

Jasné podmínky pronájmu nářadí

Při půjčování nářadí musíme mít jasno nejen v ceně, ale také v dílčích podmínkách. Především od kdy do kdy trvá výpůjční doba jednoho dne. Je dobré předem se informovat o tom, jak se v půjčovně řeší případné poruchy. Pokud nevíme, jak přesně se daný stroj nebo nástroj používá, necháme si funkce vysvětlit odborníky. Nejde totiž pouze o poškození stroje a placení případných oprav, ale především může nevhodné použití ohrozit zdraví amatérského kutila. Odborný personál nám také poradí, jak a jaké příslušenství využít a kolik spotřebních prvků budeme potřebovat.

Zdoje použitých fotografií: www.kromo.cz, www.shutterstock.com
Půjčovna nářadí
Půjčovna nářadí
Kromo Brandýs s.r.o. Poslat poptávku