Podívejte se na 5 nejhorších hotelových pokojů všech dob, kde spát opravdu nechcete! Zobrazit fotky zobrazit 6 fotek

Většina z nás od hotelových pokojů příliš nečeká. Večer si odpočinout, vyspat se a ráno zase letět. Ale… některé hotelové pokoje nabízejí opravdu málo. Vybrali jsme 5 těch opravdu nechutných a přicházíme s vlastním návrhem, jak je vylepšit!

Pokoj č. 1

Dvoulůžkový pokoj je vybaven standardním dvoulůžkem, které připomíná postel typu boxspring. Boxspringová postel je v současnosti standardem téměř všech hotelových pokojů a u klientů se těší velké oblibě. Jedním z charakteristických znaků je čelo sloužící k pohodlnějšímu opření zad. Tato postel bohužel boxspring pouze připomíná a čelo jí chybí. Vedle postele nejsou umístěny noční stolky pro odložení drobností, které chce mít klient neustále po ruce. Chybí rovněž noční lampičky. Šatní skříň je příliš malá, tudíž nepojme oblečení dvou osob. V pokoji dále chybí křeslo nebo židle a konferenční stolek – tedy nábytek, který pokoj zútulní a zároveň nabídne další možnost relaxace.

Do pokoje by byla ideální postel typu boxspring s čalouněným čelem a vysoko položenou ložnou plochou. Nejvhodnější je nechat boxspring vyrobit na zakázku v designu, který bude korespondovat s celkovým vybavením pokoje. Z pravé i levé strany postele by měly být umístěny noční stolky se zásuvkami a stojacími lampami DL Pixar Lamp se směrovým světlem od Dublino, jež poskytnou dostatek světla třeba při čtení knihy.
Šatní skříň by měla disponovat nejméně třemi dveřmi. Za dvoukřídlými dveřmi by se nacházel prostor se šatní tyčí a dlouhou policí v horní části. Třetí dveře by měly ukrývat regál s několika policemi pro uložení oblečení, jež nemusí viset na ramínku. Další odkládací prostor by nabídnul konferenční stolek KONF TABLE SIM RECTANGLE doplněný o dvě designová křesla RS BREK.
Pokoj č. 1
Pokoj č. 1

Pokoj č. 2

Pokoj se dvěma oddělenými postelemi je vybaven pouze jedním nočním stolkem, jenž nebude dvěma nocležníkům stačit. Nedostatečný je i počet stolních lampiček. Ke každé posteli by měl být přiřazen jeden noční stolek se stolním osvětlením. Jednotný design by mělo podporovat i ložní prádlo, což v tomto pokoji chybí. Dekor postele i nočních stolků by měl být jednotný a odpovídat současným trendům, jimž dominují světlé barvy. V pokoji chybí barevný prvek a květinová dekorace, která by celkový vzhled oživila.

Dvoulůžkový pokoj by zútulnilo vymalování jedné ze čtyř stěn populární barvou cappuccino, jež pokoj oživí a zároveň se s ní snadno kombinují další barevné tóny. Postele vyrobené na zakázku by měly být opatřeny kvalitní matrací a ložním prádlem ve stejné nebo podobné barvě. Ke cappuccino výmalbě by se hodil dřevěný nábytek v dekoru dub san remo, jenž pokoj naplní přírodní atmosférou.

U každé postele by neměl chybět noční stolek se zásuvkou. Centrální lustr by měl poskytnout dostatek světla celému prostoru. Stojací lampa KJ Movie Lamp od Dublino nabízí optimální osvětlení, které je vhodné i na čtení. Zároveň by zůstaly prázdné odkládací desky nočních stolků, jež by poskytly větší prostor pro odložení potřebných věcí. Roh místnosti by ideálně vyplnil úzký stolek FR563 Table, jenž by mohla zdobit živá květinová dekorace.
Pokoj č. 2
Pokoj č. 2

Pokoj č. 3

Postel v jednolůžkovém pokoji by neměla být umístěná pod oknem, aby z něj klientovi nemohlo táhnout na krk. Další nevýhodou takto umístěné postele je světlo, které dopadá přímo na hlavu, což narušuje spánek. U postele chybí noční stolek s osvětlením. Pokoj neposkytuje ani dostatečné množství možností odložení svršků či jiných věcí.
Postel by měla být umístěna do rohu pokoje podélně okna. Na spáče bude dopadat méně světla, což povede ke kvalitnějšímu spánku. Jen kvalitní matrace umožní zdravý spánek, který vede k dostatečnému odpočinku. Vedle postele by měl být umístěn noční stolek nebo nízký konferenční stolek RO TOS 007 od Dublino, jenž nabízí další prostor pro odložení věcí i karafy a sklenic s vodou.

U nohou postele by měla být postavena stojací lampa KJ LOFT LAMP, jež poskytne tlumené osvětlení, které však bude dostačující i pro čtení časopisů. Protější stěna od postele by měla disponovat menší dvoukřídlou šatní skříní kombinující prostor se šatní tyčí a poličkami. Jedno z křídel by mělo být opatřeno zrcadlem.
Pokoj č. 3
Pokoj č. 3

Pokoj č. 4

Prostor malého dvoulůžkového pokoje zbytečně zaplňuje velký stůl i židle v rohu. Lůžka nemají jednotná povlečení, což tříští celkový design místnosti. Noční stolek je společný pro obě postele, což je zcela nedostačující. V pokoji chybí lampa nebo jiný zdroj dekorativního osvětlení.
Postele by měly disponovat kvalitními vysokými matracemi, jež umožňují pohodlné uléhání a vstávání. Postelím by neměla chybět vysoká čela, která poskytují lepší komfort sezení a zároveň zabraňují odření malby stěny. Celkový design pokoje sjednotí povlečení stejné barvy. Funkci velkého stolu spolehlivě nahradí vysoký a úzký barový stůl G BREAK od Dublino, který není náročný na prostor. V rohu se bude vyjímat stojací lampa KJ MOVIE LAMP, jež se postará o ideální dekorativní osvětlení.
Pokoj č. 4
Pokoj č. 4

Pokoj č. 5

Postele v pokoji by rozhodně neměly být umístěny pod oknem, protože se zvyšuje riziko, že může klientovi foukat za krk. To může vést ke zdravotním problémům. Okna nedisponují závěsy ani jinou stínící technologií. Světlo z oken dopadající do pokoje může narušovat spánek. Úložný prostor, jenž zastupuje malý věšák v rohu místnosti, je pro dvě osoby nedostatečný. V pokoji chybí noční stolky a lampy fungující jako zdroj světla i dekorativní prvek.
Postele by od sebe měly být vzdáleny nejméně 80 cm. Z každé strany by měl být umístěný noční stolek se zásuvkou a lampou. Dostatečnou náhradou za stolní lampičky může být GN LO LAMP 164 od Dublino, která umožňuje nastavení barvy i intenzity osvětlení. V případě, že by osvětlení bylo nedostatečné, je možné na noční stolek postavit stolní lampičku DL PIXAR LAMP. Umístění postelí by mělo být naproti oknu. Okna je zapotřebí doplnit stínícími proprietami.
V pokoji by neměla chybět šatní skříň s posuvnými dveřmi, která není náročná na prostor. Skříň by měla nabízet kombinaci úložného prostoru se šatní tyčí a několika poliček či šuplíků. Pod velká okna je možné umístit konferenční stolek G SPACE se dvěma křesly PT BERGMANN, jež jsou ideální na čtení nebo jiný typ odpočinku.
Pokoj č. 5
Pokoj č. 5
DUBLINO PRAHA SHOWROOM Poslat poptávku