Recenze na realizaci stropů od společnosti CZP Stropy Zobrazit fotky zobrazit 7 fotek

Jak probíhala realizace nových stropů od firmy CZP Stropy? Proč se stavebník rozhodl právě pro toto řešení a jaké jsou jeho osobní zkušenosti? Přinášíme vám recenzi od pana Kamila Jaborníka, který je zároveň autorem fotografií z konkrétní realizace stropů.

Dne 16. července jsem objednal od nejmenovaného dodavatele tradiční betonové stropy. Bylo mi řečeno, že stropy na první patro budou cca za 6 týdnů. V klidu jsme udělali věnec, prováděli práce kolem stavby a zařídil jsem izolaci drátů, protože jsme to tahali přes ně. Na začátku září už jsem byl netrpělivý a tak jsem zavolal dodavateli, kdy konečně stropy dovezou. Po asi 3 přepojeních jsem se dozvěděl, že stropy půjdou do betonáže začátkem října a dovezou je začátkem listopadu. Zkusil jsem proto najít nějakou konkurenci a našel. Firmu CZP Stropy sídlící v Praze. Pán velice příjemný, ochotný, řekl že toho mají hodně, ale strop takto malých rozměrů jsou schopni urychleně vyrobit za cca 3 týdny.

Realizace CZP stropů - nosníky
Realizace CZP stropů - nosníky
Realizace CZP stropů - nosníky
Realizace CZP stropů - nosníky

Pán udělal cenovou nabídku, a že se chce na stavbu podívat. Stropy od původního dodavatele jsem zrušil (bylo to docela náročné), Pan Vlach z firmy CZP Stropy dojel, zaměřil si vše, vysvětlil nám pokládku stropů i druhého patra a za 3 týdny přijely dva kamiony. Za hodinu jsme měli položeno. Dva pracovníci byli na kamionu, dva na věnci pokládali a tchán nám řezal pásky hydroizolace, na kterou jsme panely pokládali.

Měl jsem pozvaný jeřáb. Po položení jsme stropy obšalovali, udělali koše u roxorů a zalili. Nechali jsme beton trošičku vyzrát a stavělo se dál. Po dostavění druhé patra se už věnec nedělal, což je velká výhoda CZP stropů (vysvětlím níže). Kvůli schodišti jsem musel část vykonzolovat z HEB profilů. Hebka jsme ukládali jeřábem, podepřeli a druhý den je kolega přijel zavařit. 16. listopadu přijely zase dva kamiony a už silnější jeřáb čtyřicítka. Opět rychlé položení a za hodinu se šlo domů. Zase šalování, roxory, zalití. Padlo celkem 8 kubíků betonu.

Nechci nikomu dělat reklamu, ale opravdu jsem s CZP Stropy velice spokojen. Stropy jsou ihned pochozí a nezalévají se.

Realizace CZP stropů - panely
Realizace CZP stropů - panely
Realizace CZP stropů - panely
Realizace CZP stropů - panely

Výhody oproti tradičním betonovým stropům:

  • Nižší hmotnost: na m2 o 300 kg, na jednom panelu nám to dělalo 1500 kg
  • Z panelů jsou vyvedeny roxory, takže se pak panely spojí a mají podobné vlastnosti jako monolit
  • Ani jeden panel jsme nemuseli klínkovat, všechny sedí, jak mají
  • Pokládka: Betonové panely se musí podvazovat, nebo se musí půjčit speciální kleště, které také něco važí, u CZP jsou připravena místa pro háčky, proto stačí malý 4háček, který má k dispozici každý jeřábník

Kdyby někdo dělal stropy a chtěl poradit, může se k nám dojet podívat, případně rád pomůžu a vysvětlím. Klidně pomohu i s pokládkou, opravdu nic na tom není.

Jedinou nevýhodou byla asi cena. CZP Stropy byly o 78 000 dražší něž původní objednávka. Ale jsem s nimi nadmíru spokojen, hlavně s jednáním firmy, jak řekli, tak bylo!

Autor recenze a fotografií: stavebník Kamil Jaborník, portál svepomoci.cz

CZP stropy
CZP stropy
CZP stropy
CZP stropy
CZP STROPY, s.r.o. Poslat poptávku