Tepelná čerpadla nově také v nabídce spolehlivého výrobce tepelné techniky Protherm Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky

Renomovaná značka Protherm, která na českém trhu působí již od roku 1991, rozšiřuje letos své produktové portfolio nově i o tepelná čerpadla v provedení vzduch-voda. Protherm tak reaguje na stále zvyšující se poptávku po obnovitelných zdrojích pro vytápění.

Nový systém Protherm GeniaAir split s technologií rozděleného chladivového okruhu je vhodný jak pro novostavby, tak také projekty modernizace starších budov. Tato tepelná čerpadla jsou tedy ideální k využití v nízkoteplotních otopných systémech, ale stejně tak budou perfektně fungovat i ve stávajících objektech s vhodnými radiátory. 

Tepelné čerpadlo GeniaAir split umí vytápět, ohřívat teplou vodu, ale také chladit, což jistě majitelé domů v horkých letních dnech ocení. 

Základní charakteristika tepelného čerpadla GeniaAir split:

  • ideální pro novostavby a rekonstrukce
  • velmi nízká hlučnost
  • vysoká účinnost
  • snadná instalace
  • možnost aktivního chlazení

U tepelného čerpadla v provedení vzduch-voda není nutné žádné vrtání nebo kopání. Vše, co potřebujete pro provoz, je vzduch. Nová tepelná čerpadla GeniaAir split společně s GeniaSet split (hydraulická jednotka s integrovanou 190 litrovou nádrží na přípravu teplé vody) jsou kompletně připravená předem a jejich instalace je tak velmi snadná. Vše, co bude třeba udělat, je propojení chladivového okruhu. 

Tepelné čerpadlo GeniaAir split s hydraulickou věží GeniaSet split
Tepelné čerpadlo GeniaAir split s hydraulickou věží GeniaSet split

Tepelné čerpadlo GeniaAir split se vyznačuje velmi tichým provozem. Ve vzdálenosti 3 metrů je hladina akustického tlaku méně než 30 dB (A). Díky tomu lze toto tepelné čerpadlo bez problémů instalovat dokonce i v husté zástavbě s řadovými domy. 

Samozřejmostí je možnost ovládat tepelné čerpadlo pomocí ekvitermního regulátoru MiPro včetně modulů pro rozšíření topného systému s více topnými okruhy.

Podle individuálních požadavků a potřeb zákazníků je možné volit mezi

  • Kompaktní sestavou, sestávající z venkovní jednotky GeniaAir split a vnitřní jednotky GeniaSet split, což je ideální řešení pro jednogenerační a vícegenerační rodinné domy s až čtyřmi rodinnými příslušníky.
  • Samostatnou sestavou, sestávající z venkovní jednotky GeniaAir split, vnitřní hydraulické jednotky, a jedním z našich zásobníků pro teplou vodu. Toto řešení splňuje požadavky větších rodin a řeší také případy, kdy jsou nároky na teplou vodu vyšší nebo je to vyhovující pro hybridní řešení s kotli.
Tepelná čerpadla GeniaAir split
Tepelná čerpadla GeniaAir split

Jelikož tepelné čerpadlo GeniaAir split vzduch/voda využívá až 75% obnovitelné energie k vytápění či chlazení, má přímý dopad na snižování emisí CO2, což je potvrzeno i energetickým štítkem až A++ pro vytápění.

Na tepelná čerpadla Protherm GeniaAir split je možné také získat státní dotaci z programu Nová zelená úsporám a výrazně tak ušetřit hned při pořízení tohoto zařízení.

Více na www.protherm.cz.

Vaillant Group Czech s.r.o. (zn. Protherm) Poslat poptávku