Usnadněte si stěhování, jak jen to jde Zobrazit fotky zobrazit 10 fotek

Stěhování a vyklízení bývá nepříjemnou a zdlouhavou záležitostí. Klíčový obrat ovšem nastane tehdy, pokud si ušetříme starosti spojené se stěhováním věcí a zapojíme profesionální firmu. Ta zajistí montáž a demontáž nábytku, zabalení stěhovaných předmětů do kartónů a balících fólií, cenné předměty zabalí do speciálních obalů a poradí si i s těžkými břemeny. Se stěhováním se často pojí i vyklízení, takže oceníme také služby jako třeba odvoz starého nábytku a nepotřebných věcí na skládku. 

Stěhování těžkých břemen svépomocí nedokážeme. V takovém případě musíme oslovit stěhovací firmu se speciální technikou. Taková firma nám může nabídnout i kompletní stěhovací servis, tedy demontáž a montáž nábytku, odvoz starého nábytku, instalaci nebo napojení kuchyňského zařízení na odpady a další pomocné práce. Dále nemusíme řešit balení věcí. Stěhované předměty se ukládají do kartónů a obalů, speciální obaly ochrání i dražší a cenné předměty.

Postup při stěhování

Jak stěhování probíhá? Nejprve pracovník objekt prohlédne, zjistí rozsah zakázky a domluvíme se s ním na konkrétních požadavcích (místo nastěhování, nutnost zvýšené opatrnosti u některých předmětů atd.). Již v této fázi se stanoví cena. Po sepsání objednávky nám firma zašle smlouvu o dílo.

Samotné stěhování začíná řádným zabalením, zajištěním a označením předmětů. Po naložení a převezení (v případě požadavku zákazníka i ve vypolstrovaných přepravních prostorech) se předměty nastěhují na určené místo. Nábytek se smontuje a rozmístí podle předem dohodnutého plánu. V posledním kroku se odváží a likviduje balící materiál.
Stěhování
Stěhování
Stěhování těžkých břemen
Stěhování těžkých břemen
Stěhování těžkých břemen
Stěhování těžkých břemen
Stěhování těžkých břemen
Stěhování těžkých břemen
Stěhování těžkých břemen
Stěhování těžkých břemen

Stěhování těžkých břemen

Těžká břemena do 30 tun se stěhují s pomocí speciální techniky, jako jsou schodolezy, kladky, jeřáby a další. Díky takovému vybavení lze stěhovat také haly, sklady, průmyslovou techniku a další. Při stěhování drahých strojů a počítačových zařízení je velice důležité nejen vybavení, ale i zkušenosti firmy a samozřejmě kvalitní pojištění.

Vyklízení prostor

Také vyklízení předchází konzultace rozsahu zakázky a domluva se zákazníkem. Podle toho se stanovuje cena. Záleží na typu vyklízeného materiálu, ale také na požadavcích zákazníka na způsob likvidace věcí. Po sepsání konkrétní objednávky nám bude zaslána smlouva o dílo. V den vyklízení je důležité, aby si firma zajistila místo pro své vozy a co nejsnadnější přístupnost. Následuje už jen naložení materiálu a jeho odvoz na skládku.
Zdroj použitých fotografií: www.shutterstock.com, www.stehovani-praha-frydecky.cz
Stěhování
Stěhování
Stěhování
Stěhování
Stěhování
Stěhování
Stěhování
Stěhování